HockeyNews
PLUS

Djurgården fick nej av Alsing – så här är läget på backsidan

(12309) Joakim Eriksson/Olle Alsing
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 28 maj 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har nio backar på kontrakt inklusive tre juniorer som har blivit seniorer.

Är då sportchefen Joakim Eriksson på backjakt? Djurgården har fått nobben av Olle Alsing.


Den här veckan blev Djurgårdens tränarstab klar då nye huvudtränaren Barry Smith kommer att få Mikael Aaro och Nichlas Falk som sina assisterande coacher.


– Vi känner oss nöjda med de tränare vi har för att gå in i nästa säsong. Konstigt vore det väl annars när vi har skrivit avtal med dem… hehe. Det är lite olikheter med både insikt i hur Djurgården har fungerat förut och med utifrånperspektiv med Barry och hans erfarenhet och även Mikael Aaro från Skellefteå. Det blir bra komplement och bra olikheter i synsätt som jag tror ska gagna Djurgården, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


Enligt vd:n Thomas Kraft ska spelarbudgeten bli något större.


– Så väsentligt mycket mer resurser får vi inte så jag vet inte om jag håller med. Däremot så kommer vi väl inte att minska spelarbudgeten som vi från början hade planerat, säger Eriksson för att dämpa förväntningarna lite när de sista pusselbitarna i lagbygget ska läggas.



På backsidan har Djurgården flyttat upp de tre juniorerna Alex Brännstam, Ludvig Hedström och Pontus Johansson, vilket gör att backbesättningen består av nio man inklusive de nya Linus Arnesson (Färjestad), Rasmus Bengtsson (Tingsryd) och Josef Ingman (Brynäs).


Ingman har nyligen genomfört ett mindre ingrepp för att reparera en skada.


LÄS MEROperation för Djurgårdens nyförvärv: "Gjort ett litet ingrepp"


– Jag tycker att vi har nio backar som går in i säsongen och det är konkurrens som råder. Sedan får vi se hur väl de tar sig an en sommarträning och hur väl de acklimatiserar sig till Djurgården och hur det ser ut under försäsongen. Hur slagkraftig backsidan är och hur bra de spelar. Inbördes rangordning och hur de positionerar sig får visa sig därefter, säger Eriksson.


Kommer ni gå in i säsongen med de här nio backarna eller siktar ni på att ta in någon ytterligare?


– Det återstår att se skulle jag säga. Vi känner oss nöjda med den backbesättning vi har. Det förutsätter att de nya spelarna har en bra start på säsongen och vidareutvecklar sig på sina resor. Bobby Nardella lämnar ju ett tomrum efter sig och det är till för de spelare som är kontrakterade idag att fylla, precis som det var för föregående trupp att fylla Linus Hultströms och Olle Alsings skor om man tänker sig offensiva backar. Där får vi väl se lite hur bra våra spelare spelar och utvecklar sig. Därefter får vi se vad vi har för behov eller inte behov.


Görs utvärderingen före eller efter SHL-premiären den 11 september?


– Jag kan inte ge någon tidsram för det. Jag håller inte på att diskutera med någon back idag om något avtal. Jag kan bara säga så här, att vi inte är färdiga med vår trupp. Sedan vad det innebär, vad vi adderar på för position eller inte får väl framtiden utvisa. Vi känner oss väldigt till freds med de vi för tillfället har på avtal, säger Joakim Eriksson.


För en tid sedan fick han nej från Ottawa-backen Olle Alsing som flyttar tillbaka till Europa efter en säsong i Nordamerika.


– Jag har inte fått några signaler om vart han är på väg än att det troligtvis inte blir SHL och Djurgården nästa år, säger Eriksson.



Olle Alsing gör den tidigare Djurgårdsforwarden Jakob Lilja sällskap i KHL-klubben Barys Nur-Sultan kommande säsong. Där ska även Eric Martinsson och Victor Svedberg spela.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!