HockeyNews
PLUS

Timrås drömvärvning om klubbvalet: "Måste våga vara lite egoistisk"

(19757) Emil Pettersson
Bildbyrån

Publicerad: 27 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Spel i utlandet eller en återkomst i Timrå IK?
Efter guldfirandet i Växjö har Emil Pettersson åkt hem till Sundsvall och funderat över framtiden.
– Det finns lite intresse men jag har sagt nej till några klubbar och kommer ha lite is i magen, säger Pettersson till HockeyNews.se.

Firandet i Småland har lagt sig och Växjös lagbygge har gått vidare inför kommande SHL-säsong.

Emil Pettersson har kommit hem till Sundsvall som nybliven SM-guldmedaljör med en stark säsong att se tillbaka på.

– Vi gör ett väldigt bra slutspel och i finalen är vi som allra bäst. Det var framför allt vårt försvarsspel som imponerade och det spelade ingen roll vilken kedja som var på isen utan alla köpte den delen och det var vår största styrka tycker jag, säger Pettersson till HockeyNews.se.

– Vi festade väl hela veckan efter guldet och sen körde jag och tjejen upp till Sundsvall. Det var en rolig vecka och något man aldrig kommer att glömma.

LÄS MER: Skriver långtidskontrakt med Växjös guldhjälte

Nu väntar en tid med framtiden i fokus.

Timrå IK har tagit steget upp i SHL och blivit ett glödhett alternativ för 27-åringen från Ånge men samtidigt gör han ingen hemlighet av att spel i utlandet är första prioritet.

– Ja, men så är det. Det är målet. Det finns lite intresse men jag har sagt nej till några klubbar eftersom jag känt att det inte varit något värt att hoppa på. Jag kommer ha lite is i magen nu även om man vill ha något klart så fort som möjligt så klart. Jag sitter ganska lugnt i båten, jag tycker att jag gjort en tillräckligt bra säsong för att det ska lösa sig, säger Pettersson som lämnade Timrå 2015 efter att ha gått hela vägen via klubbens ishockeygymnasium, säger forwarden.

Pettersson lämnade Timrå 2015. Foto: Bildbyrån

Den här säsongen stod han för 48 poäng (22+26) på 52 matcher i grundserien för Växjö Lakers och i slutspelet blev det ytterligare sju poäng (2+5) på 14 matcher.

Vad är det som lockar i utlandet?

– Det är massa olika saker. Jag har alltid velat utmana mig själv och testa nya saker och sen är det absolut en ekonomisk aspekt med i bilden. Man kan tjäna helt andra pengar utomlands och man måste våga vara lite egoistisk på den biten och ta chansen när den ges. Jag har ändå spelat hockey som proffs i ganska många år nu utan att tjäna de riktigt stora pengarna som folk gör i NHL eller KHL och det är helt klart en del i det, det är inget att hymla om tycker jag.

Nybliven SM-guldmedaljör. Foto: Bildbyrån

Vad är det som lockar med Timrå?

– Det är hemma för mig och skulle det bli Sverige så ligger Timrå nära hjärtat. Timrå är förberedda på ett helt annat sätt nu jämfört med senast laget gick upp i SHL och det är stabila värvningar på väg in. Sen handlar det om att överleva första året men jag ser stora möjligheter för Timrå att etablera sig nu och ta kliv framåt. Många unga spelare har tagit steget via Timrå vidare till SHL och andra ligor och jag tror många förstår att det finns mycket potential i sin egen utveckling genom att spela där.

Elias hänger med Max Martin nu för tiden?

– Haha, ja han kanske släpper en singel nästa vecka. Jag har inte pratat med honom själv men såg bilderna på Instagram och skrattade. Det blir väl så om man är tillräckligt bra, då får man hänga med kändisarna…

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)