HockeyNews
PLUS

Frölunda skriver långtidskontrakt med guldhjälten: "Försvarsgeneral"

(19754) Christian Folin/Växjö
Petter Arvidson/Bildbyrån

Publicerad: 27 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Frölunda fortsätter sin satsning för att nå tillbaka till toppen i svensk hockey.

Färske SM-guldvinnaren Christian Folin flyttar hem till västkusten – och har skrivit långtidskontrakt.


NHL-meriterade Christian Folin var en av SM-slutspelets allra bästa backar med sitt starka spel framför eget mål och sin poängproduktion för Växjö Lakers.


Veckorna efter SM-guldet med Växjö har högerskytten bestämt sig när det gäller klubbtillhörighet.


Folin har skrivit på ett fyraårskontrakt med Frölunda, som nyligen också skrev ett treårskontrakt med stjärnforwarden Ryan Lasch.


– Vi vill få in en ledare och försvarsgeneral på backsidan och Christian visade inte minst i Växjö hur viktig han kan vara, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.


Efter SM-guldet med Växjö vänder Christian Folin hemåt och är klar för Frölunda på ett fyraårskontrakt. Foto: Bildbyrån.


30-årige Folin är ursprungligen från Kungsbackaklubben Hanhals och har spelat juniorhockey i Frölunda. Han har spelat 244 NHL-matcher för Minnesota, Los Angeles, Philadelphia och Montreal. I Växjö anpassade han sig snabbt till den snabba SHL-hockeyn på den större isen.


– Det ska bli roligt att få kliva ut i Scandinavium och höra alla göteborgare och fans skrika på en, säger Folin till Frölundas Facebooksida .


LÄS MERFolin om SM-guldet och framtiden: ”Ska träffa agenten i eftermiddag”


Frölundas sportchef Fredrik Sjöström är nöjd med värvningen:


– Christian är en ledare med bra karaktär och med sina styrkor i det defensiva spelet. Att han är från regionen och från vår akademi är ju extra kul.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!