Dramatik efter utmanat domslut: "Nu kan allt hända"


27 maj 2021

1–3 har blivit 3–3.

Kevin Fiala spelade vackert fram till ledningsmålet och gjorde själv det matchavgörande 2–0-målet – efter att Vegas utmanat ett domslut och åkt på en ödesdiger tvåminutersutvisning.

– Allt kan hända i match sju och vi kommer vara redo, säger Fiala.Matchserien mellan Vegas och Minnesota har utvecklats sig till högklassig underhållning – och i natt spelade Kevin Fiala en av huvudrollerna.

Den 24-årige schweizaren stod för en läcker framspelning till Ryan Hartmann när Minnesota öppnade målskyttet så sent som knappt fem minuter in i tredje perioden.

LÄS MER: Regerande mästarna vidare: "Vi har världens bästa målvakt"

Kort därefter kom matchens mest omdiskuterade situation.

Vegas-forwarden Chandler Stephenson sköt ett skott som letade sig in bakom Cam Talbot men domarna valde att döma bort målet på grund av att Alex Tuch stod placerad i målgården – Vegas valde att utmana domslutet men fick fel och åkte därför på en tvåminutersutvisning.

– Vi kände att Tuch inte kunde ta sig därifrån, att han blev intryckt framför målet. Förklaringen vi fick var att han inte gjorde någon insats för att ta sig därifrån, säger Vegas-coachen Pete DeBoer.


Då klev Kevin Fiala fram igen.

I spel fem mot fyra ökade han på ledningen till 2–0 med Joel Eriksson Ek perfekt placerad framför kassen och det blev det matchavgörande målet.

– Vi har vunnit två matcher i rad nu men behöver omgruppera direkt och börja om på noll. Allt kan hända i en sjunde avgörande match och vi kommer att vara redo, säger Fiala.

Minnesota vann till slut med 3–0 och har nu kommit tillbaka från 1–3-underläge till 3–3 inför den sjunde avgörande matchen om två dagar.

– Vi tror på oss själva och vårt lag. Det handlar om en match nu på hemmaplan för att ta sig vidare i slutspelet, så enkelt är det, säger Vegas-stjärnan Mark Stone.

Minnesota och Joel Eriksson Ek drabbades av ett bakslag i slutet av matchen. Svensken tvingades kliva av efter att ha kolliderat med målburen i offensiv zon.


Minnesota–Vegas 3–0 (0–0, 0–0, 3–0)

Mål, Minnesota: Ryan Hartmann, Kevin Fiala, Nick Bjugstad.

Skott: 24–23 (9–6, 5–7, 10–10)