Gav svar på tal – efter debutantens succé: "Vi har världens bästa målvakt"

27 maj 2021

20-årige målvaktstalangen Spencer Knight hyllades efter sin slutspelsdebut i match fem.

I natt gav den ryske stjärnan Andrej Vasilevskij svar på tal – när regerande mästarna satte punkt för Floridas säsong och tog sig vidare till andra rundan i Stanley Cup-slutspelet.

– Vi har världens bästa målvakt, säger lagkaptenen Steven Stamkos.
Efter att bara ha spelat fyra matcher i grundserien kastade Florida in målvaktslöftet Spencer Knight i den femte matchen mot Tampa Bay – ett lyckat drag.

20-åringen räddade 36 skott och höll matchserien vid liv inför nattens möte.

Men i natt tog det stopp – efter att den ryske burväktaren Andrej Vasilevskij visat att gammal är äldst.

LÄS MER: NHL-drömmen lever för Tre Kronor-målvakten: "Alltid haft som mål"

Vezina Trophy-vinnaren från säsongen 18/19 stoppade samtliga 29 skott och höll nollan när Tampa Bay avslutade Floridas slutspelsäventyr.

Tampas lagkapten Steven Stamkos gjorde det viktiga 2–0-målet i powerplay i andra perioden och han öste beröm över sin burväktare efter segern.

– Vi har världens bästa målvakt, han stängde dörren idag. Vi har fullt förtroende för honom. Det är kul för många pratade om deras målvakt (Knight) efter förra matchen men vår kille bevisade för oss ikväll att han är bäst i ligan. De har en duktig ung kille men vi har den bästa och det är vad man behöver i tajta matcher. Speciellt i boxplay behöver man ett par stora räddningar för att lugna ner laget och det fick vi ikväll, säger Stamkos.


Tampa vann till slut med 4–0 efter att Brayden Point och Alex Killorn blivit målskyttar i den tredje perioden och nu är laget vidare till andra rundan.

– Vi gör vår bästa match i slutspelet i den viktigaste matchen. Det är vad rutinerade lag gör i såna här situationer. Vi hade en bra känsla inför matchen och vi backade upp det, säger Stamkos.

Floridas med svenskarna Patric Hörnqvist, Alexander Wennberg, Gustav Forsling och Anton Strålman kan se tillbaka på en stark säsong i grundserien och man pressade regerande mästarna i sex matcher.

Tampa Bay–Florida 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

Mål, Tampa: Pat Maroon, Steven Stamkos, Brayden Point, Alex Killorn.

Skott: 24–29 (8–8, 7–11, 9–10)