Vändningen – ryska stjärnan spelklar till VM-mötet med Tre Kronor

26 maj 2021

Ryssland räknar med en fin förstärkning från NHL till mötet med Tre Kronor.

Då ska Stanley Cup-vinnaren Vladimir Tarasenko vara spelklar.Karantänsreglerna under ishockey-VM i Lettland ändras under turneringens gång. För spelare som har anlänt sent har det krävts ett par dagar i karantän på hotellet och totalt sex dagar med tester och träningar innan man kan spela match dag sju i Riga.


Nu har karantänsperioden minskats med en dag till fem dagar. Det ryska laget kan dra nytta av detta sedan man har hämtat ytterligare spelare från NHL, skriver ryska R-Sport.


Calgary-backen Nikita Nesterov kom till Riga den 21 maj och kan spela på onsdagen mot Danmark. För St Louis-stjärnan Vladimir Tarasenko, som väntas landa i Lettland under dagen, innebär det att han ska kunna spela mot Tre Kronor den 31 maj.


Washington-backen Dmitrij Orlov får göra sin första VM-match den 1 juni mot Belarus och hinner alltså få en match i benen innan VM-kvartsfinalen spelas den 3 juni.


Vladimir Tarasenko spelade senast för Ryssland i World Cup 2016. Foto: Bildbyrån.


Ryssland har fått återbud av Washington-målvakten Ilja Samsonov, Ottawa-backen Nikita Zajtsev och Capitals-stjärnan Alexander Ovetjkin som alla dras med skador.


LÄS MERGarpenlöv nöjd – men fundersam över Lundkvists misstänkta skada


Vladimir Tarasenko, 29, har inte spelat för Ryssland sedan i World Cup 2016. Den Stanley Cup-vinnande forwarden har inte vunnit något guld med Ryssland sedan JVM 2011.