Leksand visar intresse för stjärnmålvakten – som får lämna CSKA


18 maj 2021

Leksand visar intresse för Lars Johansson.

På tisdagen blev det officiellt att den svenska stjärnmålvakten lämnar KHL-klubben CSKA Moskva.

– Det är ju en duktig målis, absolut. Det är väl inga hemligheter och vi lär väl knappast vara ensamma om att ha tittat på honom och så där, säger Leksands general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.Efter sitt storspel i Leksand den senaste säsongen har den finländske VM-målvakten Janne Juvonen tackat för sig och skrivit på för KHL-klubben Jokerit i Helsingfors.


Leksand letar nu efter en stark ersättare till Juvonen. En av målvakterna på önskelistan är CSKA Moskva-målvakten Lars Johansson, som har haft en supersäsong i KHL.


På tisdagen meddelade CSKA:s president Igor Jesmantovitj att klubben inte kommer att förlänga hans kontrakt, trots att han satte nytt rekord genom att hålla nollan i sju slutspelsmatcher.


Efter fyra år i klassiska CSKA Moskva får Lasse Johansson leta efter en ny klubb.


– Johanssons kontrakt gick ut och på grund av vissa medicinska svårigheter beslutade vi tillsammans med läkarteamet att inte erbjuda honom ett kontrakt. Vi gjorde det valet till förmån för ryska målvakter. Vi kommer också att se vad som händer nu på den internationella marknaden, säger Jesmantovitj till Championat.com .


KHL-mästaren Lars Johansson får lämna CSKA Moskva efter fyra bländande säsonger. Leksand visar intresse. Foto: (c) photo.khl.ru Yury Kuzmin.


Inte heller den svenska VM-forwarden Mario Kempe får nytt kontrakt i CSKA, som har valt att enbart behålla den svenska VM-backen Klas Dahlbeck av sina utländska spelare.


LÄS MERNu är Lars Johansson bäst i KHL:s slutspel genom tiderna – sju nollor!


Leksand har målvaktsjakten som ett av sina prioriterade områden inför kommande säsong. General managern Thomas Johansson är medveten om att det kan bli svårt att lyckas värva Lasse Johansson.


– Den infon jag sitter med är att han blickar mot att spela någon säsong ytterligare borta i KHL. Det är det jag vet. Han har funnits med på vår lista rätt länge utifrån det, men han gjorde det så himla bra där borta och det skulle vara väldigt förvånande om han inte får fortsätta, säger Thomas Johansson till HockeyNews.se.


Och Thomas Johansson får rätt. Lars Johansson blir kvar i KHL minst en säsong till och har gjort klart med en ny klubb.


– Det stämmer, men vilken det är vill jag inte kommentera, det får klubben göra, säger Lars Johanssons agent Pontus Norén till Rakapuckar.com på tisdagskvällen.