Trotjänaren om beskedet: ”Svårt att förklara med ord hur jag känner”


18 maj 2021

En sju säsonger lång sejour är över – trotjänaren Taylor Matson är inte längre en Röglespelare.

Här berättar amerikanen om beskedet, att han inte fick något förslag från Rögle, och hur framtidsplanerna ser ut. 

– Vi får se vad framtiden erbjuder, men Sverige är en bra plats att både leva och spela hockey på, säger han till HockeyNews.se


AnnonsPrecis som HockeyNews.se kunde berätta under måndagen så var Rögle och Taylor Matson långt i från att enas om ett nytt kontrakt. På tisdagen meddelade klubben på sin hemsida att trotjänaren lämnar efter sju säsonger i klubben. 


– Det är väldigt svårt att förklara med ord hur jag känner. Men det känns väldigt vemodigt att lämna Ängelholm och Rögle, som vi kallar hemma, säger Taylor Matson när HockeyNews.se kommer i kontakt med honom över SMS. 


Fick du något förslag från Rögle?


– Nej, jag har inte fått något förslag från Rögle. 


Taylor Matson anslöt till Rögle 2014 och har varit med på hela resan från HockeyAllsvenskan till att klubben nu etablerat sig som ett av Sveriges bästa lag. Med sina 358 matcher placerar han sig på en tolfte plats över flest antal spelade matcher i klubbens historia. 


– Som en importspelare är det en stor prestation, som jag förstås är väldigt stolt över. Men med det sagt så är jag inte nöjd på något sätt, jag skulle verkligen älskat om det hade blivit fler. Rögle är laget närmast mitt hjärta och Ängelholm är mitt hem. 


LÄS MER: Trotjänaren lämnar – efter sju år


Vad tar du med dig från den här tiden?


– Det är många saker jag tar med mig från min tid här för resten av mitt liv. Men om jag ska nämna en grej så är det det Rögle står för: tävla, passion och vinn. De orden har jag haft i tankarna varje dag när jag begett mig mot rinken och jag har har både försökt leva och spela efter dem till fullo. 


Vad är dina bästa minnen?


– Jag har så många minnen från tiden här, men ett av de bästa är definitivt när vi tog upp Rögle till SHL. Finalmatchen mot Västerås när vi vann och alla fans fick komma ut på isen och fira är ett minne jag tar med mig för evigt. Gruppen vi hade det året kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. 


– Ett annat bra minne är de två senaste säsongerna när vi har etablerat Rögle som en toppklubb i SHL. Hela det här SM-slutspelet har fansen väntat och tutat på oss inför hemmamatcherna och det är något jag aldrig kommer att glömma. Det gav oss mer energi än vad de säkert tror. 


Kan du tänka dig att återvända till klubben i någon annan roll i framtiden?


– Ja, absolut.


Taylor Matson växte ut till en publikfavorit under sina år i klubben. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Så ska Rögle ersätta toppspelarna: ”En av mina tuffaste utmaningar”


Något mer spel i Rögle blir det i alla fall inte, den 32-årige amerikanen kommer att få söka sig till en ny klubb. Men ännu har han inte bestämt sig för var han vill spela kommande säsong. 


– Det får tiden utvisa. Mitt enda fokus är att ta hand om min kropp och göra mig redo för nästa säsong, säger han. 


Är du sugen på att fortsätta i Sverige?


– Vi får se vad framtiden erbjuder, men Sverige är en bra plats att både leva och spela hockey på. 


Har du erbjudanden från andra SHL-klubbar?


– Med all respekt så kommer jag inte svara på det. Jag kommer låta min agent ta hand om allt det. Annons

Annons


Annons

Annons

Annons