HockeyNews
PLUS

CSKA Moskva hoppas på Lias Andersson – bytesaffär genomförd i KHL

(15928) Lias Andersson
Bildbyrån

Publicerad: 7 maj 2021

FacebookXWhatsApp

CSKA Moskva hoppas på Lias Andersson.

Därför har den klassiska ryska klubben genomfört en bytesaffär i KHL.

NHL-säsongen är på väg mot sitt slut för Los Angeles-forwarden Lias Andersson. Fem matcher återstår och den 22-årige svensken har gjort tre mål och en assist på 18 matcher för LA Kings.


Hans kontrakt går ut efter den här säsongen och i KHL har CSKA Moskva vidtagit åtgärder i händelse av att Lias Andersson någon gång tänker spela i KHL.



CSKA har bytt till sig KHL-rättigheterna för Andersson från Metallurg Magnitogorsk, skriver KHL-klubben på sin hemsida  Istället släpper CSKA iväg rättigheterna till den tidigare NHL-forwarden Brendan Leipsic.


Lias Andersson har redan varit inblandad i en trejd den här säsongen då han fick flytta från NHL-klubben New York Rangers till Los Angeles Kings.


Lias Andersson kan hamna i CSKA Moskva. KHL-klubben har bytt till sig rättigheterna till honom i Ryssland. Foto: Bildbyrån.


Det var också därför som HV71 blev av med sin tilltänkte förstecenter. NY Rangers hade en överenskommelse med HV71 om att låta Andersson spela i SHL, men läget blev annorlunda när LA Kings kom in i bilden och då blev det spel i NHL och AHL istället för SHL.


LÄS MERLias Andersson målskytt efter drömpass – inledde Kings vändning


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)