Lias Andersson målskytt efter drömpass – inledde Kings vändning

(19376) Lias Andersson

Publicerad: 1 maj 2021

Lias Andersson serverades öppet mål på en drömpassning.
Då såg han till att inleda Kings vändning mot Ducks med sitt tredje mål för säsongen.

Redan fem och en halv minut in i matchen hamnade Los Angeles i underläge när Haydn Fleury skickade iväg en kanon efter en tekning för att ge Anaheim ledningen på hemmaplan.

Men roligare än så blev det inte för hemmalaget.

Sent i den tredje perioden kom Los Angeles att inleda sin vändning, och det var Lias Andersson som gjorde målet som satte fart på det hela.

Andersson hittade en fri yta på bortre sidan och när han serverades en passning från Gabriel Vilardi, som droppade pucken mellan sina egna ben för att få fram pucken till Andersson, gjorde han inga misstag utan tryckte in 1–1 när fem minuter återstod att spela.

Och med bara 56 sekunder kvar kunde Anze Kopitar forcera sig in på Anaheimkassen och rundade målvakten John Gibson för att lägga in 2–1, ett mål som blev matchens sista.

Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 1–2 (1–0, 0–0, 0–2)