HockeyNews
PLUS

Pettersson på ny guldjakt i Växjö: "Den har jag nog aldrig rört..."

(19377) Emil Pettersson
Bildbyrån / Henrik Sjöberg, HockeyNews.se

Publicerad: 1 maj 2021

FacebookXWhatsApp

VÄXJÖ. Han har fått uppleva hur det är att åka ur SHL.

Nu har 27-årige Emil Pettersson chansen att vinna något för första gången i karriären och samtidigt upprepa samma sak som Elias gjorde för tre år sedan i samma klubb.

– Hans guldhjälm har jag nog aldrig rört, säger Emil Pettersson till HockeyNews.se.


Växjö vann serien och klev in i slutspelet med höga förväntningar och i torsdagskväll säkrade lagen en plats i SM-finalen efter segern mot Örebro i den avgörande semifinalen.

– Det är glädje blandat med lättnad. Vi har dippat lite i prestationerna och lagt mer press på oss än vi behöver och haft svårt att släppa lös. Men med tanke på hur matchen såg ut så är jag stolt över hur vi spelade allihopa och kom ut och trycker på gasen, säger Emil Pettersson.

Vad säger du om Rögle som motståndare?

– Rögle är bra på det mesta. Tyngden och farten och de har spelat med bra självförtroende hela året och det har varit tuffa och jämna matcher när vi möts. Det är dom två bästa lagen i finalen så det ska bli otroligt spännande.

Emil Pettersson i Modotröjan 15/16. Foto: Bildbyrån

Det här blir första gången som Pettersson har chansen att vinna något – det motsatta har han fått vara med om efter degraderingen med Modo 2016.

– Det är stort. Man märker ändå hur svårt det är och det är en lång väg till final, hur många bra lag det är och hur små saker spelar stor roll i längden. Det ska bli så sjukt roligt och det är bara att gå ut och släppa lös så har vi en riktigt bra chans, säger Pettersson.

LÄS MER: Genomgång: Så bra är finallagen – betyg lagdel för lagdel

Vad minns du tillbaka från kvalet med Modo?

– Det är fortfarande obeskrivligt. Jag kan fortfarande inte riktigt förstå att jag varit med och spelat ut ett lag ur SHL, särskilt en stor klubb som Modo och så som matchserien såg ut. Det är rätt absurt hur allt blev. Det jag kan ta med därifrån är pressen man hade då när det bara handlade om att man inte fick förlora, vänder man på det nu när man spelar för att vinna något så kan man släppa den mentala pressen och bara gå ut och ha roligt. Man har inget att vara rädd för nu som man gick runt med då, säger Emil.

Elias Pettersson efter guldet 2018. Foto: Bildbyrån

Fyra år yngre brodern Elias dominerade i svensk hockey för tre år sedan när Växjö vann sitt andra SM-guld i klubbens historia och nu är Emil på jakt efter att upprepa den succén.

– Växjö var överlägsna då. Och hade krossat nästan allt motstånd i stort sett hela vägen och det laget blev bara bättre och bättre i slutspelet. Ju längre slutspelet höll på kunde dom släppa lös och bara köra och dom var som allra bäst i finalen. Det hoppas jag att vi kan göra också.

Se hela intervjun med Emil Pettersson i IG-tv.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)