HockeyNews
PLUS

Officiellt: Samuelsson tar över HV71

(19367) Tommy Samuelsson
Bildbyrån

Publicerad: 30 april 2021

FacebookXWhatsApp

Tommy Samuelsson är nu officiellt presenterad av HV71.
I ett pressmeddelande meddelar klubben att det är 61-åringen som ska leda laget tillbaka till SHL.

– Jag känner en enorm stolthet att få komma till HV71, säger han till klubbens hemsida. 


Tommy Samuelsson kommer närmast från en roll som assisterande tränare till Rikard Grönborg i den schweiziska storklubben Zürich. 


Sedan tidigare har han ett långt förflutet i Sverige och totalt har det blivit 14 säsonger som huvudtränare och assisterande i SHL för 61-åringen. 


– Tommy Samuelsson är en av de mest rutinerade tränarna vi har i svensk hockey i dag. Han har erfarenhet på många nivåer, då han både vunnit SM-guld som tränare och spelat upp lag från hockeyallsvenskan till SHL. Tommy Samuelsson har ett stort driv och är en genuin hockeymänniska, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande. 


Kontraktet är skrivet på två år med option på ytterligare ett år. 


 – Jag har varit här många gånger som motståndare och alltid mottagits väl och med respekt. Vi har ett stort jobb framför oss med en utmaning jag ser fram emot. Trots det tuffa slutet för klubben är jag imponerad av hur snabbt organisationen jobbat trots att man är i ett slags sorgearbete. Det är också otroligt att se den uppbackning klubben får från fans och sponsorer, säger Tommy Samuelsson.



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)