HockeyNews
PLUS

Efter tuffa säsongen – Bristedt klev fram när det behövdes som mest

(19361) Leon Bristedt
Bildbyrån

Publicerad: 29 april 2021

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Leon Bristedt har fått stora delar av säsongen spolierad av sviterna från covid-19. 

Men i semifinalsserien mot Skellefteå har forwarden varit tungan på vågen – och i den femte och avgörande matchen klev han fram med två mål.  

– Det som betyder något är att jag har kunnat hjälpa laget, säger han. 



Leon Bristedt har varit drabbad av sviterna från covid-19 stora delar av vintern och har matchats sporadiskt sedan i februari. 


Men i takt med skador på Rögles nyckelspelare har forwarden fått fler och fler minuter i slutspelet. I den femte och avgörande matchen klev han fram med två nya mål, vilket gör honom till Rögles bäste poängplockare under semifinalsserien (sex poäng på fem matcher). 


– Det som betyder något är att jag har kunnat hjälpa laget, att vi vunnit matcherna och får spela final. Det är det som är det viktiga för mig och föreningen. Det är klart det varit kämpigt men när jag haft det tufft har många andra presterat och levererat. Vi är en riktig lagmaskin. Nu är det kul att jag kunnat bidra i de senaste matcherna, säger han. 


Hur känns kroppen nu efteråt?


– Jag har spelat mycket de senaste tre matcherna med tuff matchning. Men jag känner ändå att jag hållit en bra nivå och det ger självförtroende inför fortsättningen.  


Känns det som att du är den Leon Bristedt du var innan allt det här?


– Ja och nej. Klart att jag fortfarande känner av det och inte orkar med de minuterna jag vill, men när jag väl spelar så går det bra. Det är det som är det viktiga. 


Rögle har nu säkrat en historisk SM-final, klubbens första genom tiderna. Men än är man inte nöjda. 


– Det är ett delmål. Det är självklart kul att vi prickade av ett av delmålen nu. Nu blickar vi framåt och ska vidare, säger han. 


LÄS MER: Bristedt lider fortfarande: ”En motgång jag förhoppningsvis lär mig av”


Leon Bristedt anslöt till Rögle från college inför säsongen 18/19 och har varit med på hela resan med bröderna Abbott. 


– Det är ett hårt underliggande arbete som ligger bakom från samtliga, allt i från sporten, till restaurangen, till den som kör ismaskinen. De ser till att spelarna som är här får en bra kultur och vi har inga klassiska stjärnor, utan de ledande spelarna är ledande i gymmet och även på isen. Vi vill vara här, det märks, säger han.


Såg du det här framför dig när du skrev på?


– Absolut. Det var därför jag kom hit från första början. Framförallt såg jag en förening som utvecklade spelare som vill framåt och då brukar det hända bra saker. Det har gått snabbt, men jag tycker att det är välförtjänt. 


LÄS MER: Ek: Landets två bästa lag gör upp om SM-guldet – och här är mitt tips


I finalen väntar Växjö, som slog ut Örebro med 3–2 i matcher. 


– Jättekul. Vi har inte hunnit kolla på dem än, men vi ska göra det imorgon. Vi har haft bra matcher mot dem under säsongen, så det känns förväntansfullt, säger han. 


Vad talar för er i en final?


– Det spelet vi har levererat under semifinalerna. Vi har varit tajta bakåt. Vi möter ett riktigt bra Växjö, så det kommer säkert bli jämna och tajta matcher. Så klart hoppas vi dra det längsta strået. 


Rögle – Skellefteå 4–0 (0–0, 1–0, 3–0)
Mål, Rögle:
 Leon Bristedt 2, Olli Palola, Brady Ferguson
Skott: 34–26 (14–9, 11–7, 9–10)



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!