HockeyNews
PLUS

Uppgifter: Toppbacken återvänder till Djurgården: "Ingen kommentar"

(19243) Linus Arnesson/Färjestad
Jeanette Dahlström/Bildbyrån

Publicerad: 23 april 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgården tittar på hemvändare till kommande säsong och enligt uppgift till HockeyNews.se ska det vara klart att backen Linus Arnesson återvänder till Stockholm efter två år i Färjestad och två år i Örebro.

– Det är så klart inget jag kan kommentera i dagsläget, säger Arnesson till HockeyNews.se.


Silly season pågår och Djurgården har bekräftat att backarna Simon Johansson, Robin Norell och Jesper Pettersson lämnar laget inför kommande säsong.


Samtidigt har Stockholmsklubben bekräftat värvningen av Tingsrydsbacken Rasmus Bengtsson, som utsågs till Hockeyallsvenskans back den senaste säsongen.


Enligt uppgift till HockeyNews.se är det klart att Djurgården och Linus Arnesson är överens om ett kontrakt. Nyligen blev det officiellt att han är en av spelarna som lämnar Färjestad.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.


– Han faller in, som jag har sagt förut och där jag kommer att bekräfta vår rekryteringsprofil är. Sedan kan du egentligen skriva vilken spelare som helst som passar in på rekryteringsprofilen och som kan vara aktuell för Djurgården, hehe, säger Eriksson till HockeyNews.se.


Tre Kronor-meriterade Linus Arnesson, 26, har Hanviken som moderklubb och är fostrad i Djurgården, som han lämnade för spel i Bostons organisation 2015. Han har nu synts i krokarna runt Hovet.


– Jag och tjejen har en lägenhet i Hammarby Sjöstad precis intill Skanstull så jag var och träffade några gamla polare där från Djurgårdstiden, säger Arnesson till HockeyNews.se.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson fortsätter:


– Är det någonting vi har varit noga med i vår rekrytering är att spelarna också ska få tydliga roller och få tydliga förutsättningar att spela en bra ishockey i de rollerna. Då ska vi också ha roller och platser som matchar och sedan ska spelarna i fråga själva vilja komma också. Det ska tajma såväl socialt, ekonomiskt och sportsligt från två parter.


Linus Arnesson är under fredagen i Karlstad för att tömma lägenheten där efter två år i Färjestad. Den senaste säsongen blev inte riktigt vad han hade hoppats på.


– Det har varit speciellt, det ska jag inte sticka under stolen med. Utan publik på läktarna har det varit tufft för många, men personligen tycker jag att det långa stunder var svårt att trigga igång de här nerverna man kan få under en säsong. Om det är någon gång man kände att man behöver publik, då var det det här året. Det var speciellt, det var det, säger Arnesson.


Linus Arnesson täcker skott för Färjestad mot Djurgården. Nu ska han enligt uppgift vara klar för en återkomst till Djurgården. Foto: Bildbyrån.


– Jag tror att man kan kolla tillbaka på det om många år och ändå på något sätt uppskatta att man har varit med om det.


Linus Arnesson hade tredje mest istid i laget 2019/2020 då han gjorde 13 poäng (6 mål, 7 assist) på 52 matcher. Den senaste säsongen krymptes istiden till i snitt strax under 17 minuter.


Men när Jesse Virtanen blev sjuk under slutspelet fick Arnesson mer speltid fram till de två sista kvartsfinalerna mot Växjö då han stod utanför laget.


– I hela slutspelet blev det väldigt mycket spela och det var kul att sluta på ett bra sätt i Färjestad.


Hur ser du på de två åren i Färjestad?


– När jag gick från Örebro till Färjestad tycker jag att mitt första år var riktigt bra. Jag kände att jag utvecklade mycket. Jag vill vara den här backen som man kan slänga in i vilken situation som helst och jag tycker att jag tog många steg det året. Men så det här året tyvärr kändes det lite mer att man stod still. Då får man inte studsarna som man får självförtroende av och sådana bitar. Det är vad det är och just nu tittar jag bara framåt och är sugen på att ta revansch och göra en ännu bättre säsong än vad jag gjorde för två år sedan, säger Arnesson.


Linus Arnesson i Djurgårdströjan 2015. Foto: Bildbyrån.


LÄS MER”Hoppas av hela mitt hjärta att Djurgården som klubb börjar satsa"


Under sina två år i Örebro spelade han en hel del landskamper med Tre Kronor.


– Det är inget jag har gett upp än utan det är något jag kommer att kämpa för, säger han.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)