"Hoppas av hela mitt hjärta att Djurgården som klubb börjar satsa"


14 april 2021

STOCKHOLM. Djurgården kommer att presentera sin nya tränare på torsdagen klockan 13.00.

Idag bekräftar Dick Axelsson för HockeyNews.se att han inte blir kvar i Stockholmsklubben.


Annons


Det har varit klart sedan en tid tillbaka att Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson flyttar vidare efter fem säsonger. Torsdagen den 15 april kommer den nya tränaren att presenteras.


Men det blir ingen fortsättning i Djurgården för Dick Axelsson.


Den välmeriterade forwarden som vunnit både VM-guld, två SM-guld och blivit schweizisk mästare har varit en av de ledande spelarna i laget sedan han återvände till Djurgården från Färjestad 2018.


– Jag kommer att lämna Djurgården och kommer med besked i slutet på månaden angående vad jag kommer att hitta på, säger Axelsson till HockeyNews.se.


Dick Axelsson tackar för sig i Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Under de tre senaste säsongerna har snart 34-årige Axelsson gjort 27 mål och totalt 78 poäng på 109 SHL-matcher och varit med om att ta Djurgården till SM-final.


Att jämföra med lagkaptenen Jacob Josefson som under samma tre säsonger har producerat 65 poäng (24 mål, 42 poäng) på 97 matcher.


LÄS MEREn av SHL:s största profiler är ledig på marknaden: "Öppen för nya utmaningar"


Dick Axelsson har anat att han inte skulle få nytt kontrakt till kommande säsong, men har ännu inte hunnit ha ett möte med sportchefen Joakim Eriksson.


– Men jag hoppas av hela mitt hjärta att Djurgården som klubb börjar satsa och värvar toppspelare och betalar bra löner så de kan få det där SM-guldet, säger Dick Axelsson.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons