Nästa SSK-forward på väg till SHL-klubb: "Intresse finns"


14 april 2021

Södertälje SK är på väg att tappa flera spelare till SHL kommande säsong.

Enligt uppgift till HockeyNews.se är Måns Lindbäck en av dem och han kopplas till en av SHL-klubbarna.

– Intresse finns, det kan jag väl säga, säger Lindbäck till HockeyNews.se.


Annons

HockeyAllsvenskan presenteras av:

Unibet – ligans huvudpartner 


Den 24-årige smålänningen Måns Lindbäck är på väg bort från Södertälje efter sin kanonsäsong i Hockeyallsvenskan. Publikfavoriten har jobbat hårt och länge och förtjänat en position i förstakedjan.


Den här säsongen gjorde han 20 mål och totalt 37 poäng på 49 matcher, vilket var nytt personligt mål- och poängrekord i näst högsta serien.


– Jag tog ett steg som jag har gjort de andra åren och det är kul att man kan göra det, säger Lindbäck till HockeyNews.se.


Kedjan med honom, Hugo Gustafsson och Ludwig Blomstrand har varit giftig för SSK.


– Jag spelade även med Hugo förra året, men fick in ”Ludde” (Blomstrand) på vänsterkanten i år och som blev ett bra komplement för oss, så att vi kunde få ännu mer utdelning och hjälpa laget på det sättet också, säger Lindbäck.


– Jag fick chansen och jag och Hugo har spelat bra tidigare i fem mot fem och fick lite islossning i år även i powerplay. Det var kul för egen del att få pilla in några där också.


Måns Lindbäcks 20 mål utöver hans vägvinnande spelstil har gett eko i SHL. Det är också dit han själv siktar.


– Jo, absolut. Det är ju målet. Målet är väl alltid att spela så högt upp som möjligt. Jag tycker att jag har tagit steg varje år här i Södertälje och jag känner att jag har mer i mig. Jag är inte färdig. Jag känner att jag kan utvecklas mer och jag känner att om man går tillbaka till juniorhockeyn och allt det där så för varje nivå har jag tagit steg. Jag kanske kan ta ett steg till om jag får spela på en nivå till, säger Lindbäck.


Måns Lindbäck har gjort succé i SSK och nu ska Linköping vara intresserat av forwarden. Foto: Bildbyrån.


Enligt uppgift är Linköping en av de intresserade SHL-klubbarna. Måns Lindbäck hänvisar till sig agent, men säger:


– Intresse finns, det kan jag väl säga.


Känner du dig redo för SHL?


– Det tycker jag. Jo, det känner jag att jag kan. Och jag tror på det också. Det är väl det som är det viktiga. Får man chansen så ska man inte ta den bara för att, utan jag känner att jag är redo för det.


Så mycket talar för att det blir SHL?


– Ja. Vi får se, säger han.


SSK blev fyra i Hockeyallsvenskan och gjorde sin bästa säsong på åtta år. I slutspelet tog det stopp i kvartsfinalen mot Västervik.


– Nu när det har gått ett tag sedan vi åkte ut så ska vi vara nöjda med vår säsong. Det är den bästa säsongen för Södertälje på länge. Det är kul när man har varit här ett tag att vi var ett bra lag, säger Lindbäck.


Det låter som att uttåget mot Västervik sved?


– Det är klart att det gjorde det. Vi hade gärna gått ett steg till för att se vart det tar oss. Västervik är ett bra lag som alla ser. En stor eloge till dem också. Det är inget lätt lag att möta.


LÄS MERTimrå klart för allsvensk final – nollade Västervik på bortaplan


Södertälje tappar en rad spelare till kommande säsong, däribland Nick Olesen och Hugo Gustafsson. Måns Lindbäck är också på glid bort, men tror att SSK har skapat något starkt att bygga vidare på.


– Det tror jag absolut. Södertälje har som som ambition i fortsättning att vara med i toppen i Hockeyallsvenskan och ska gå till ett slutspel varje år. Sedan kan man inte riktigt säga, att vi ska gå upp, utan det är en process det hela. Vi hade ganska bra lag i år där många lämnar och försvinner iväg. Då blir det att bygga om lite och hitta de där rätta stenarna igen.


Kalmarfostrade Lindbäck, som själv spelat juniorhockey i SSK, ser att flera talanger är på väg upp i A-laget för att stanna.


– Vi har Ludvig Jansson. Han kommer att bli en otroligt bra back. Han fick vara med i år och han fick spela lite powerplay i nån match och har testat på lite allt möjligt. Sedan fick han inte spela så mycket juniorhockey i år, vilket var tråkigt för hans del. Men han fick vara med och träna mycket. Otroligt ”skillad” (skicklig) back. Han kommer att bli bra, så är det bara. Hur bra han blir är lite vad han själv vill, säger Lindbäck.


LÄS MERFalk besviken efter SSK-beskedet – berättar om uppbrottet


– Sedan har vi Albert (Sjöberg) också. En rivig rajtare som har näsa för målet. Det är två stycken bra spelare som finns i föreningen.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons