Spaningar från Västervik–Timrå: "Precis vad matchserien behövde"


7 april 2021
Västervik vände underläge till seger 4–1 mot Timrå för att reducera i matchserien.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

De har växlat upp i början av matcherna
Efter att ha blivit överkörda i den första perioden i första matchen öppnade Timrå match två klart starkare och i match tre steppade man upp det ännu mer. Timrå gjorde en mycket bra förstaperiod och det var bara utdelning på chanserna som saknades. Det verkar som att man lärt sig en läxa från den första matchen.

Nyckelspelarna klev fram
I match två var snudd på alla tongivande spelare i Västervik osynliga. Så var inte fallet i den tredje perioden när Västervik vände underläge till seger. Bröderna Jones skapade lägen, vann närkamper, vann tekningar och var riktigt bra. 

Vad händer i powerplay?
I match ett spelade Timrå närmare fem raka minuter i numerärt överläge, där två av dem var i fem mot tre, där det dröjde till sista sekunden innan man gjorde mål. Dessförinnan var det lågt pucktempo och få chanser, och samma sak hände ikväll när Connor Jones fick 2+2 för en hög klubba. Pucktempot gick ned och det gick långsamt. Man bjöds på en tre mot etta, men i övrigt finns det mycket att önska av Timrås powerplay, som var svagt även i den tredje perioden.

Connor Jones klev fram rejält. Foto: Bildbyrån

Precis vad matchserien behövde
Efter två segrar på hemmaplan för Timrå var det snudd på ett måste att Västervik tog hand om segern i match tre, för att det skulle finnas ett uns kvar av spänning i den här matchserien. Och så blev det också. En riktigt stark insats i tredje perioden gjorde att man på ett väldigt effektivt sätt fick stopp på Timrås offensiv. Nu måste de orka fortsätta på detta sätt i varje period framöver.

De ger sig aldrig
I match två kom Västervik tillbaka starkt i den tredje perioden efter två sämre perioder, och samma sak hände i match tre. Man kvitterade omgående på Timrås ledningsmål och sedan var det hemmalaget som tog tag i matchen. På nytt visade de att så länge det finns ishockey kvar att spela så kommer man att spela. 

Västerviks IK–Timrå IK 4–1 (0–0, 0–0, 4–1)
Mål, VVIK: Kellen Jones, Victor Liljegren, Tim Wahlgren, Jacob Bjerselius
Mål, TIK: Jonathan Dahlén
Skott: 25–24 (4–7, 6–10, 15–7)

***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.