HockeyNews
PLUS

Djurgårdens plan mot Frölunda: "Som en tjuv som har smugit in om natten"

(18896) Djurgården-Frölunda/åttondel
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 4 april 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har fått en hjälpande hand in i SM-slutspelet. Och energin är tillbaka.

Frölunda blir en häftig och en repris på SM-finalen 2019.

– Vi är väl som en tjuv som har smugit in om natten, eller någonting liknande. Vi har alla möjligheter härifrån. Vi har fått en gratischans, en extrachans. För oss har energin gått skyhögt upp, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

ANNONS

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


ANNONS

Förlusterna mot Färjestad och Linköping har runnit av Djurgården. I de två sista matcherna i grundserien saknades skicklige backen Marc-André Gragnani på grund av skada. Nu är han tillbaka.


Djurgårdens träningar under påsken har präglats av koncentration, energi och skratt. Och att få möta Frölunda i åttondelsfinalen betyder något extra. Det är en chans till revansch för guldmissen 2019, då göteborgarna spöande stockholmarna rejält, med 4–2 i matcher.

ANNONS


– Senast vi var i ett slutspel så spelade vi just mot dem. Det är alltid roligt att möta gamla kollegor, och försöka göra livet surt för dem, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


ANNONS


Att möta sin vän och före detta kollega i Frölunda, Roger Rönnberg, är alltid en speciell ingrediens. Under säsongen har Djurgården via tre raka vinster mot Frölunda skaffat sig ett litet mentalt övertag.


– Vi har gjort det bra mot dem. Vi har vunnit fler än vad vi har förlorat och vi känner alla att vi har fått upp en energi till den matchen och att vi är tillbaka och känner att vi har en bra chans mot Frölunda, säger Ohlsson.


Han har förändrat utseendet på två av sina kedjor. Medan Rhett Rakhshani–Ryan Stoa–William Eklund och Niclas Bergfors–Sebastian Strandberg–Dick Axelsson är intakta ser centern Tom Wandell ut att få sällskap av Manuel Ågren förutom Linus Andersson.


– Det är en bra kedja, tycker jag. Wandell är en ansvarstagande center, Manuel en grym skridskoåkare och Linus är en bra målskytt och närkampsspelare. Där har du dina ingredienser, säger Robert Ohlsson.


New Jersey-draftade Alexander Holtz tränade med Kalle Östman och Henrik Eriksson på söndagen. Michael Haga slåss om en plats i den kedjan.


Stortalangen Holtz har haft svårt med mål- och poänggörandet efter junior-VM vid årsskiftet.


– Jag tycker att han har gjort en bra säsong. Sedan tror jag att han själv tyckte att den första delen var mer bra, rolig och kul. Sedan har det väl gått lite tyngre kring jul och framåt. Det är väl ganska naturligt att det brukar komma dippar efter JVM och så har det väl inte blivit varken i målskyttet eller i jobbet så som han hade hoppats. Men alla vet att vara talang är ett maratonlopp. Om man har det klart för sig blir det bra. Man måste få något gupp också ibland, men jag tycker att han har gjort en bra säsong, säger Ohlsson.


LÄS MERI hjärnskakningarnas spår – så agerar Djurgården med Josefson


Framför allt ser Djurgården fram emot en ny del av säsongen med slutspel.


– Alla blir nollställda nu inför slutspelet. Det är ganska skönt. Alla poängligor, alla plus/minus, allting nollas. Alla får en chans att göra en nystart. ”Alex” får en chans att göra en nystart och det tror jag är viktigt, säger Robert Ohlsson.



Hur ser du på favoritskapet mellan Frölunda och Djurgården?


– Frölunda är ju 20 poäng före oss i serien och vi har väl smugit in, som jag sa, som en tjuv om natten. Vi är väl inte favoriter och det passar väl ofta svenska grupper bra, att kunna komma ifrån ett underläge, en underdog-position och knyta sig samman och göra det bra som grupp. Där är väl vi, säger Ohlsson.


Djurgården har hämtat hem backen Simon Johansson, som har varit utlånad till Mora där han varit en av de bästa spelarna.


– Han har ju varit fantastiskt duktig i Mora och har spelat ett grymt backspel så han har ett jättesjälvförtroende. Kul! säger Robert Ohlsson.


Mycket talar för att Simon Johansson tar plats bland sju backar i Djurgården.


– Vi har inte tagit ut laget ännu, men det är troligt, säger Ohlsson.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln