Uppgifter: LHC-backen nära flytt till Djurgården: "Inga kommentarer"


26 mars 2021

STOCKHOLM. Från Hanhals i Hockeyettan till Linköping och SHL på två år. Och Max Lindroths ”raketresa” ser ut att gå vidare.

Enligt uppgift till HockeyNews.se är han nära en övergång till Djurgården.

– Inga kommentarer, säger Lindroth.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Linköpings uppryckning i SHL den här säsongen är anmärkningsvärd och gjord i medan det fortfarande finns tid för att undvika kvalspel.


Genom fem raka trepoängare har LHC ödet i sina egna händer med två matcher kvar att spela, varav den i sista omgången är mot formsvaga och redan kvalklara HV71.


Linköpingsbacken Max Lindroth ger sin förklaring till sitt lags starka avslutning efter 3–2-segern borta mot Djurgården.


– Framför allt har vi ett helt annat go i gruppen än vi hade tidigare. Det är klart att det är lättare att finna ett flow när resultaten går med sig, men ska man kolla grunden till det hela så tror jag det är att alla har förstått lite mer vad det är vi gör där ute. Vi har spelat enklare, snabbt upp och försök etablera sig i offensiv zon och inte strula till det med svåra passningar i egen zon. Det är lätt att man får stanna kvar där och bränna en jäkla massa onödig energi. Det tycker jag vi gjorde de första 30 omgångarna egentligen. Det har verkligen sett bättre ut, säger Lindroth till HockeyNews.se.


LÄS MERGragnani är öppen för en fortsättning i Djurgården: "Trivs jättebra"


LHC har tack vare vinsten mot Djurgården en chans att nå SM-slutspel om Djurgården förlorar mot Färjestad på lördagen eller om Malmö stannar på färre poäng än LHC.


– Det såg långt bort ut bara man kollar några veckor tillbaka. Det är jätteinspirerande, så det finns inget tvivel om att vi går för sjätte raka. Det hade varit kul att spela slutspel, säger Max Lindroth.


Linköpingsbacken Max Lindroth intresserar Djurgården och en flytt uppges vara nära. Foto: Bildbyrån.


Själv har den 24-årige backen från Partille utanför Göteborg snabbt gått från att spela i Hockeyettan med Hanhals till att via Tingsryd spela till sig en ordinarie plats i SHL hos Linköping.


– Det har varit lite av en raketresa. Jag är riktigt glad och tacksam för att man fick chansen och nu etablerat sig, säger Lindroth ödmjukt.


Han har gjort tre mål och åtta assist den här säsongen för LHC, men har i huvudsak haft en defensiv roll.


– Det har varit bra. Det är tufft att spela i ett lag som kanske inte har vunnit så jättemycket och haft tunga perioder. Då gläds man inte lika mycket åt sin egen framgång, men jag känner framför allt att jag har tagit stora steg både fysiskt och ute på isen i defensiven. Det är lite det som har blivit min roll i år med (backkollegan Jonas) Holös, att stänga ner toppspelare i de andra lagen och ta mycket tek i egen zon. Det hör inte till vanligheterna om man kollar på min historik, men det har varit riktigt utvecklande och jag känner att jag har accepterat rollen och gjort den bra.


LHC har tvingats ligga lågt med lagbygget eftersom det har varit, och fortfarande är, oklart om det blir spel i SHL eller Hockeyallsvenskan till hösten.


Intresset för Max Lindroth har samtidigt vuxit i SHL.


– Det är väl ingenting jag tänker på så mycket just nu. Självklart funderar man. Det är jättedumt att stå här och säga att man bara fokuserar på allt annat, men självklart finns det en baktanke om vad man vill göra till nästa säsong. Jag hoppas väl att någonting ska trilla på plats ganska så snart, säger han.


Expressen har tidigare rapporterat om Djurgårdens intresse för Max Lindroth.


Enligt uppgift till HockeyNews.se ska Djurgården vara närmast att få hans underskrift på ett kontrakt som börjar gälla nästa säsong.


– Inga kommentarer, säger Lindroth.


Men han tillägger:


– Det är rykten hit och dit. Det hör till. Det är en del av sporten.


Linköping och Max Lindroth har SM-slutspel i sikte. Foto: Bildbyrån.


För Max Lindroth och Linköping fortsätter säsongen med hemmamatch mot Luleå på måndag. Och den fortsatta jakten på en plats i SM-slutspelet.


– Självklart är det en morot. Slutspel vill alla spela och för att ha en chans till att vinna och går man som sagt tillbaka några veckor så… Nu har inte jag läst, men man har hört vad folk har snackat om, att vi i princip var klara för kval. Nu har vi försökt vända på den här skutan och gjort det på ett bra sätt. Självklart finns risken fortfarande för det, men vi ser framåt. Vi vill till slutspel, helt klart.


Den viljan har varit stark inom LHC:s spelartrupp den senaste månaden.


– Det är det som är kul med SHL också. Även om du ligger i bottenskiktet har du alla möjligheter att slå ett topplag. Det är en jäkligt jämn serie. Man ska inte säga att vi var säkra inne i vårt omklädningsrum på att vi skulle klara det, och det har vi inte heller gjort för den delen, men att vi hade en god möjlighet och en god tro på oss själva att vända en dålig trend. Som det ser ut nu så ser det mycket positivare ut än vad det gjorde för två veckor sedan.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons