HockeyNews
PLUS

Gragnani är öppen för en fortsättning i Djurgården: "Trivs jättebra"

(18712) Marc-André Gragnani/Djurgården
Maxim Thoré/Bildbyrån

Publicerad: 26 mars 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Marc-André Gragnani missade Djurgårdens möte med Linköping på grund av skada.

Han lär inte missa nyckelmatchen mot Färjestad – och öppnar för en fortsättning i Stockholmsklubben.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Djurgården tvingades klara sig utan den kanadensiske OS-backen Marc-André Gragnani i mötet med Linköping där Djurgården vid seger hade säkrat en plats i SM-slutspelet.


Gragnani hoppas kunna spela i den sista grundseriematchen för säsongen hemma mot Färjestad på lördagen.


– Det är ingen fara. Han har fått en smäll på överkroppen, så vi tror han kommer att spela nästa match, säger Gragnanis agent Andreas Johansson till HockeyNews.se.


Marc-André Gragnani värvades till Djurgården i februari efter att ha varit utan hockeymatcher i nästan ett helt år. Men trots extremt få isträningar, framför allt med sitt nya lag, Djurgården, har Gragnani visat hög klass i SHL genom sin skridskoskicklighet, positionssäkerhet och noggrannhet med pucken.


LÄS MEROS-backen bestämde sig för Djurgården efter kontakt med Leksands kapten


Den nyligen 34 år fyllda backen har gjort mål eller assist i de fem matcher som han har spelat för Djurgården. Även om han inte har varit i klubben och Stockholm i mycket mer än en månad kan han tänka sig att skriva kontrakt över kommande säsong.


– Han trivs jättebra och det har varit en perfect match hittills. Enda problemet är att det har varit för lite matcher för Djurgården. Det har bara blivit fem matcher så han har fortfarande inte kommit in i det. Jag menar, han hade inte spelat hockey på nästan ett år, säger Gragnanis agent Andreas Johansson.


Marc-André Gragnani tror sig kunna spela mot Färjestad och vill gärna fortsätta i Djurgården nästa säsong. Foto: Bildbyrån.


Djurgården har ett par luckor på backsidan i lagbygget till nästa säsong.


– Som sagt han trivs jättebra och han är absolut intresserad av att stanna i Sverige, och Djurgården självklart. Vi får se vad de kan hitta på helt enkelt, säger Andreas Johansson.


Det är med andra ord ingen hemlighet att Gragnani gärna stannar i Djurgården.


– Jag tycker att många spelare har lyft sig runt honom också, några backar. Det blir intressant att se vart det tar vägen. Det är en angelägenhet att prata om en förlängning, säger Johansson.


Djurgården missade chansen att säkra en slutspelsplats genom att förlora med 3–2 hemma mot Linköping. Djurgården ligger nia i SHL-tabellen och har 65 poäng efter 51 matcher. Malmö är tia, på den sista åttondelsplatsen, och har 64 poäng, men bara 47 spelade matcher och kan passera Djurgården i slutspurten.


Linköping är elva och har 62 poäng efter 50 matcher och har kvar att möta avhängda jumbon HV71 och dessutom ett möte med Luleå på hemmaplan på måndag. LHC skulle kunna peta bort Djurgården från slutspel så stockholmarnas match mot Färjestad på Hovet på lördagen är oerhört viktig.


DIF-coachen Robert Ohlsson och LHC-kollegan Daniel Eriksson efter Linköpings 3–2-seger på Hovet. Foto: Mattias Ek.


Robert Ohlsson var besviken efter Djurgårdens förlust mot Linköping.


– Egentligen är det en väldigt härlig match att få spela som spelare. Man har en jättechans att ta en biljett mot ett slutspel och kanske flytta Linköping längre bort från det. Men nu lyckades inte det och från matchminut tio till 50 kanske det inte är tillräckligt bra för att vinna heller. Det måste man vara ärlig att säga. Där hade man velat ha en högre prestation och mer energi i vårt spel, säger Ohlsson.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)