HockeyNews
PLUS

Djurgårdscoachen uppges vara aktuell för SHL-konkurrent

(18642) Mikael Håkanson/Djurgården
Andreas L Eriksson/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 23 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Djurgårdens assisterande coach Mikael ”Musse” Håkanson ser inte ut att bli kvar i Stockholmsklubben.

Han har ingått i tränarstaben i snart sex säsonger och är nu aktuell för ett jobb i en annan SHL-klubb, enligt uppgift till HockeyNews.se.

ANNONS

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


ANNONS

Linköping har en tuff säsong bakom sig. Fortfarande återstår tre matcher i SHL och både Oskarshamn och Brynäs jagar underifrån i tabellen.


LHC:s general manager Niklas Persson jobbar parallellt med att sätta ihop tränarstaben till kommande säsong. Det är här Djurgårdens assisterande coach Mikael Håkanson kommer in i bilden. Håkanson spelade i tio säsonger i LHC.

ANNONS


– Jag kan egentligen inte berätta någonting. Lite så här är det att vi lägger all energi och allt fokus på kommande match hela tiden. Vårt stora fokus är att reda ut den här säsongen och ta den i mål på bästa möjliga sätt och då behövs all energi på kommande dag och kommande match. Så tajt är det i tabellen, säger Persson till HockeyNews.se lite undvikande.


ANNONS

Men han medger så mycket att han jobbar på.


– I det arbetet ingår både att bygga en tränarstab inför nästa säsong och även ett lag inför nästa säsong, säger Niklas Persson.

ANNONS


HockeyNews.se berättade den 2 december att LHC:s förre assisterande coach Klas Östman är på väg hem till Sverige efter två säsonger i schweiziska Zug.


ANNONS

LÄS MERDen förre SHL-coachen är på väg tillbaka till svensk hockey


Enligt Expressen är det klart att Östman blir ny huvudtränare i LHC kommande säsong efter Bert Robertsson som har fått sparken.

ANNONS


Niklas Persson kommenterar inga namn, men säger till HockeyNews.se:


ANNONS

– Det är klart att vårt tabelläge har påverkat både hur vi har tänkt och hur vi har jobbat. Det har det gjort. Det kommer att bli förändringar på tränarsidan. Det kommer det att bli. Det är inte så konstigt. Det vet alla om. Men det är inte så mycket klart.


– Vi jobbar och vi har en kommunikation och en dialog med dem som vi tycker är spännande och intressanta för att hjälpa oss i framtiden.

ANNONS


LHC nästa? Djurgårdens assisterande coach Mikael Håkanson ska enligt uppgift vara aktuell för östgötaklubben. Foto: Bildbyrån.

ANNONS


Enligt uppgift till HockeyNews.se är Djurgårdens assisterande coach Mikael Håkanson aktuell att ingå i LHC:s kommande tränarstab. Håkanson har utgående kontrakt i Djurgården, som ska ha en ny huvudcoach efter Robert Ohlsson.


ANNONS

– Åter igen. I det läge vi är så vet ju inte vi hur det kommer att se ut. Sedan får du lista ut vad som menas med det, haha. Vad man har råd med och inte har råd med. Vi försöker göra det i den takt vi kan och i vissa fall är det snabbare och i vissa fall tar det längre tid, säger LHC:s general manager Niklas Persson.


Håkanson spelade i Linköping mellan 2002 och 2012 då han slutade som spelare. Niklas Persson och ”Musse” Håkanson känner varandra väl och har spelat ihop i LHC.

ANNONS


– Vi vill göra så rätt vi kan och hitta den kombination som vi har ekonomi för och som vi tycker hjälper LHC framöver så bra det bara går. Egentligen, namn kommenterar jag inte. Vi har viktiga veckor framför oss istället för att prata om sådant, säger Persson.


ANNONS

***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln