HockeyNews
PLUS

Kinnvall gör efterlängtad comeback i HV71 – så är är skadeläget

(18629) Wedin/Kinnvall/Donovan
Bildbyrån

Publicerad: 22 mars 2021

FacebookXWhatsApp

HV71 saknade tunga namn i bortamötet med Brynäs.

Men måndagen kommer HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh med information om bland andra Johannes Kinnvall, Matt Donovan, Anton Wedin och Linus Fröberg.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


HV71:s stjärnback Johannes Kinnvall har varit på is och tränat den senaste tiden och efter nästan två månaders frånvaro har han fått och gett klartecken för spel.


Mot Leksand på tisdagen är han med i HV:s laguppställning igen.


– Han ska kunna vara med i någon form i morgon. Han har varit med på isen. Nu när (Matt) Donovan och (Niklas) Arell är borta ger det utrymme för att han kan vara med och värma, så får vi se, säger HV-coachen Stephan ”Lillis” Lundh till HockeyNews.se.


Kinnvall har missat de senaste tolv matcherna efter fotskadan mot Växjö den 28 januari. Han har gjort 22 poäng (7 mål, 15 assist) på 29 matcher den här säsongen och blir ett välkommet tillskott eftersom backkollegan Donovan är skadad medan Arell är sjuk.



– Det är väl bra för det innebär att han kommer att kunna spela ett par hela matcher här i slutet. Det är mest ovanan för det är alltid svårt med skador hit och dit. Men det finns inte så många andra vägar än att man får pröva, så att säga, säger Lundh.


Troligen kommer Johannes Kinnvall att få spela powerplay om chansen dyker upp mot Leksand.


– Ja, det kan nog bli, vi får se för det är så svårt att sia om hur matchen blir. Vi har inte råd att låta någon gå in och känna för är man med så är man med till hundra procent.


Hur står det till med Donovan?


– Jag vet inte riktigt hur prognosen är, men vet att han inte är med imorgon i alla fall. Jag tror inte torsdag heller. Han måste ut på is först och är fortfarande i med-team-behandling. Någon gång ska han komma in i närtid.


LÄS MER

Brynäs vinnare i ångestmötet – Nyberg matchhjälte


Landslagsforwarden Anton Wedin blev satt i karantän just före HV71:s bortamatch mot Brynäs sedan en familjemedlem hade insjuknat. Men själv har han testat negativt. Däremot kommer han inte att spela mot Leksand som det ser ut.


– Jag vet faktiskt inte exakt hur läget är men hoppas att både han och (Linus) Fröberg ska vara spelbara i slutet av veckan eller i veckan.


Linus Fröberg är precis som Arell sjuk för närvarande och missade matchen mot Brynäs. De står sannolikt över matchen mot Leksand.


– Jag pratade med Fröberg och han känner sig helt okej, men det är medicinteamet som får avgöra det, säger Lundh.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)