Brynäs vinnare i ångestmötet – Nyberg matchhjälte

(18605) John Nyberg

Publicerad: 20 mars 2021

Brynäs vände underläge mot HV71 och tog bonuspoängen i ångestmötet.

Det efter att John Nyberg skickat in 2–1 till Brynäs med 16 sekunder kvar av förlängningen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Brynäs inledde bäst och skapade också de hetaste lägena i ångestmötet mot HV71. Bland annat fick man chansen i fem mot fyra tre gånger i den första perioden, men trots det var det 0–0 efter de första 20 minuterna.

I stället var det gästande HV71 som skulle ta ledningen, sedan Filip Sandberg gjort 1–0 från nära håll i powerplay efter blott två minuters spel in i den andra perioden.

Trots målet var det Brynäs som fortsatte att skapa mest och bäst. Bland annat hade Shane Harper ett skott i överliggaren i den andra perioden.

Men de bägge målvakterna Samuel Ersson och Hugo Alnefelt storspelade.

Till slut skulle målet komma för hemmalaget. Men det skulle dröja ända fram till det återstod fem minuter av matchen, då Greg Scott hittade rätt.

Kanadensarens mål tog matchen till förlängning och med 16 sekunder kvar att spela sköt John Nyberg bonuspoängen till Gävle, efter att han avlossat ett skott från nära håll – framspelad av Anton Rödin.

– Vi tar match för match och försöker nollställa. Vi krigar för att ta så många poäng som möjligt nu de sista matcherna, säger matchhjälten John Nyberg till C More efter matchen.

Brynäs – HV71 2–1 efter förlängning (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)