HockeyNews
PLUS

Brynäs förre skyttekung dumpas trots målsuccé: "Får inte ihop det"

(2847) Kevin Clark2
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 18 mars 2021

Brynäs och hela SHL:s förre skyttekung Kevin Clark gör massor av mål för sin schweiziska klubb Rapperswil-Jona.

Trots det erbjuds han inget nytt kontrakt inför nästa säsong.

– Jag får inte ihop det, att jag måste gå, säger Clark till Blick .

Den 33-årige högerskytten Kevin Clark är inne på sin tredje säsong i Rapperswil-Jona. Det går väldigt bra för kanadensaren som den här säsongen har gjort 21 mål på 46 matcher, vilket ger honom en fjärdeplats i skytteligan i Schweiz. Clark är målbäst i sitt lag och han är tvåa i den interna poängligan på 34 poäng.


Förra säsongen gjorde han 23 mål på 48 matcher för sitt lag och är med andra ord en etablerad målskytt. Men hans kontrakt löper ut om några veckor och Rapperswil-Jona tänker inte förlänga det.


Det gör honom besviken.


– Eftersom jag är övertygad om att jag gör ett bra jobb, föregår med gott exempel och är en av ledarna. Därför får jag inte ihop det, att jag måste gå, säger Clark till tidningen Blick.


På två SHL-säsonger i Brynäs mellan 2016 och 2018 gjorde Kevin Clark 40 mål. Nu får han inte nytt kontrakt i Rapperswil-Jona. Foto: Bildbyrån.


Kevin Clark var även en framgångsrik målskytt under sina två år i Brynäs. 2016/2017 vann han SHL:s skytteliga genom att göra 23 mål på 52 matcher och totalt 39 poäng. Säsongen efter i Brynäs blev det ytterligare 17 mål och totalt 33 poäng på 49 matcher innan han fortsatte till KHL och Dinamo Riga.


LÄS MERFörra Brynässtjärnan klar för ny klubb


Rapperswil-Jona har de utländska stjärnorna Roman Cervenka, Steve Moses och den förra Moraforwarden Andrew Rowe på kontrakt i minst en säsong till. På den fjärde och sista platsen för utländska spelare tänker ”Rappi” värva en back istället för Kevin Clark, som får söka sig till en ny klubb.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS