HockeyNews
PLUS

Glädjebesked för Djurgården – redo för comeback efter två månaders uppehåll

(18520) Djurgården
Bildbyrån / Henrik Sjöberg, HockeyNews.se
ANNONS

Publicerad: 16 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Här kommer ett glädjebesked för Djurgården inför den dramatiska avslutningen av grundserien:

Sebastian Strandberg är redo för spel mot Brynäs.

– Han är aktuell på torsdag, säger tränaren Robert Ohlsson.

ANNONS


Djurgården är pressade inför avslutningen av grundserien.

Laget har bara tre matcher kvar att spela och ligger för tillfället på en niondeplats men både Linköping och Oskarshamn skuggar bakom i tabellen.

– Känslan är bra och vi måste inse att det är full tävling och vi måste matcha det och den stapeln i allt från närkampsspelet till skridskoåkning. Jag tycker inte vi var där i vår senaste match så för oss gäller det att komma upp i maximala cylindrar för nu är det full kubbning. Man måste maxa sig för att vinna en match i SHL i slutet nu, säger tränaren Robert Ohlsson efter dagens isträning på Hovet.

ANNONS

Ett glädjande besked är att en av lagets nyckelspelare är redo för spel igen – Sebastian Strandberg har gjort 25 poäng (7+18) på 32 matcher i vinter men varit ur spel en längre tid.

Strandberg skadade sig på bortaplan mot Örebro den 16 januari och gjorde en kort comeback mot HV71 den 16 februari, men spelade bara tre minuter innan han tvingades kliva åt sidan.

En månad senare är han redo spel igen.

ANNONS

– Ja, han är aktuell på torsdag. Han tränade med laget förra veckan och den här veckan så han är absolut aktuell, säger Ohlsson som redan har Jacob Josefson ur spel sedan en tid tillbaka.

Marcus Högström som ådrig sig en hjärnskakning efter tacklingen från Patrik Zackrisson i matchen mot Leksand, är tillbaka på is sedan i går men tränar inte tillsammans med laget ännu.

ANNONS

Högström fick ledas av isen mot Leksand. Foto: Bildbyrån

– Han fick en ordentlig smäll så det är tveksamt på torsdag och det blir nog veckan efter för Marcus. Han är ute och rör på sig så det är positivt. Det har gått väldigt bra utifrån den smäll han fick, säger Ohlsson.

Tom Wandell?

ANNONS

– Frågetecken. Tom har och dras med en underkroppskada som det så fint heter. Han kör rehab idag och jag kan inte säga om han är med på torsdag eller ej.

Vad är budskapet till killarna nu inför avslutningen?

– Det är match på torsdag och då ska vi tävla och vinna till varje pris. Det är budskapet och skala ner allt. Vi har en match framför oss och det är det som ska göras på torsdag.

ANNONS

•••

SE OCKSÅ: Gör sin 32:a säsong i Detroit – träffa scouten Håkan Andersson

ANNONS

•••

Var med och bidra till HockeyNews.se för mer nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln