HockeyNews
PLUS

Grundserien förlängs – SHL meddelar ändringar i slutspelsformatet

(18411) Malmö/Hemlin
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 10 mars 2021

FacebookXWhatsApp

Malmö tvingades ställa in gårdagens match mot Örebro sedan coronasmitta upptäckts i laget.
Under onsdagen har man fått ännu fler bekräftade fall och nu tvingas man skjuta upp tre matcher.
Nu står det även klart att grundserien förlängs – och att SHL ändrar dagsordningen för hemma- och bortamatcher i slutspelet. 

ANNONS
SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

SM-slutspelet har hängt på en skör tråd sedan lag som Oskarshamn, Brynäs och Malmö drabbats av flertalet covid-19-fall i sina trupper.

Malmö har under den här veckan tvingats stänga ned sin verksamhet efter ett antal bekräftade fall och nu tvingas man dra i handbromsen ännu mer. Under onsdagen kom beskedet att smittan spridit sig ännu mer vilket gör att man nu tvingas stänga ned och skjuta upp flera matcher. Bland annat skjuts matcherna mot Skellefteå, Leksand och Färjestad upp.

Beskedet gör även att SHL nu tvingas skjuta upp slutspelet, något som SHL:s sportchef Johan Hemlin bekräftar i en intervju på Malmös hemsida.

– Detta innebär att vi kommer behöva skjuta slutspelet för att kunna genomföra grundserien, men SHL har en beredskap sedan tidigare och är förberedda. Vi kommer inom kort kommunicera nya datum för grundseriens avslut samt slutspel och kval.
Senare på onsdagseftermiddagen meddelade SHL att grundserien skjuts fram, samt att dagsordningen för hemma- och bortamatcher ändras i slutspelet. 
– Genom att ändra ordningen för hemma- och bortamatcher kan man skapa ytterligare rymd i schemat så det ser vi över och återkommer kring. Vi har i övrigt en fortsatt beredskap för eventuella ytterligare flyttar och behov av ändringar men just nu görs inga ytterligare formatändringar i slutspelet, säger Johan Hemlin, sportchef och vice VD på SHL i ett pressmeddelande. 

***


Intressant? Värd en varm choklad – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln