Får Djurgården behålla Nardella? "Kan inte ge någon procentsats"

10 mars 2021

STOCKHOLM. Washington-lånet Bobby Nardella gör succé i Djurgården och är lagets poängkung.

Men frågan är om Stockholmsklubben har någon chans att behålla honom.

– Det är en dialog som vi givetvis kommer att ha med Washington efter säsongen, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Den 24-årige amerikanske backen Bobby Nardella anpassade sig snabbt till SHL under hösten då han blev utlånad till Djurgården av NHL-klubben Washington Capitals.


Efter en lätt skakig debut borta mot Linköping den 15 oktober har Nardella gjort mängder av bra matcher och fått ett stort förtroende av Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.


Bobby Nardella har den senaste tiden hämmats av en skada, men han tycker sig ha den under kontroll.


– Det känns bra. Jag har haft en skada som dröjt sig kvar och som jag har behövt handskas med lite grann. Vi hade lite spelledigt förra veckan och det var en bra möjlighet för mig att vila det lite. Det har känts bra i början på veckan, säger Nardella till HockeyNews.se.


Finns det tillräckligt med tid för att läka skadan under återstoden av säsongen?


– Inte egentligen. Det gäller att kunna spela med den och försöka att inte göra det värre. Jag tror inte att det kommer att bli hundra procent den här säsongen och det får jag leva med.


Bobby Nardella hade före mötet med Leksand sex poänglösa matcher, vilket störde honom till viss del.


– Men jag tror inte det betyder att jag har spelat dåligt utan jag tycker fortfarande att jag spelar en bra hockey. Förhoppningsvis kan vi hålla i det de sista matcherna.


Nardella gjorde både mål och assist mot Leksand och är med sina 29 poäng (7 mål, 22 assist) på 43 matcher Djurgårdens poängkung och han har lyckats fylla luckan efter den offensivt skicklige backen Olle Alsing på ett fint sätt.


Bobby Nardella är skäret före Leksands Jon Knuts i 5–4-förlusten på övertid för Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Genom sin rörlighet, speluppfattning och offensiva egenskaper påminner de om varandra. Nardella gillar Djurgårdens spelsätt.


– Det passar mig väldigt bra, helt klart. Skridskoåkningen är en del av mitt spel och ju större is desto mer åkning och det hjälper mig och ger mig mer utrymme i vissa delar av banan. Det hjälper mig att spela bra.


Tidigare i veckan fick han veta av Robert Ohlsson att Djurgården kommer att ha en ny huvudtränare nästa säsong eftersom Ohlsson tackar för sig efter fem år.


– Coachen berättade för oss och han har varit jättebra för mig. Alla fyra coacherna. Han kände att det var dags för något nytt för honom och det får man respektera som spelare om coachen vill göra så. Jag önskar honom lycka till, men vi är inte klara här än. Vi har fortfarande business att ta hand om.


LÄS MERDIF-amerikanen oroas av bilderna hemifrån: "Det suger att se det där"


Frågan är om Bobby Nardella också kommer att lämna Djurgården eller om det finns en chans för klubben att behålla den snart 25-årige amerikanen ytterligare en säsong.


– Det är svårt att säga, hehe. Jag tror inte att jag kan ge dig någon procentsats eller så utan vi får se vad som händer, säger Nardella.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson gör ingen hemlighet av att han vill se Bobby Nardella i laget även till hösten.


– Det är en dialog som vi givetvis kommer att ha med Washington efter säsongen. Det är lite svårt för mig att svara på vad Washington har för planer och de kommer vi att bli varse om, säger Eriksson till HockeyNews.se.


Nardellas rookiekontrakt med Washington löper ut efter den här säsongen. Förra säsongen spelade han i farmarlaget Hershey i AHL. Det återstår att se vad Capitals har för planer för Nardella som ännu inte fått testa NHL-spel.


LÄS MERDjurgårdsbackens och Leksandskaptenens ord efter knocken på Hovet


– Om Washington inte avser att satsa på honom i nästa års trupp, vilket jag tror är för tidigt för dem att svara på, de har knappt kommit halvvägs i sin nuvarande säsong. Det blir därefter en följddialog om hur Bobby själv har trivts i Sverige och vad han tycker är viktigt för sin talangutveckling, för det blir steg två i det hela. Det är svårt för mig att göra någon prognos hur stor sannolikheten är. Allting får ha sin tid och sin gång, säger Joakim Eriksson.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.