Djurgårdsbackens och Leksandskaptenens ord efter knocken på Hovet


9 mars 2021

STOCKHOLM. Djurgårdsbacken Marcus Högström tacklades i huvudet av Leksands lagkapten Patrik Zackrisson, som fick matchstraff.

Högström blev medvetslös direkt vid smällen, men kunde senare berätta om den otäcka händelsen för HockeyNews.se.


SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Djurgården och Leksand bjöd på ett målkalas i den första perioden på Hovet, där hemmalaget vände underläge till ledning 3–2. Till slut var det Leksand som kunde vända tillbaka och vinna på övertid då backen Daniel Gunnarsson blev segerskytt till 5–4.

Målen kom dock att överskuggas av en tackling på Djurgårdens assisterande lagkapten Marcus Högström med en och en halv minut kvar att spela av den första perioden.

Efter ett skott från en Leksandsback jagade Högström pucken som gick ut i sarghörnet, men på vägen stötte han på Leksands lagkapten Patrik Zackrisson.

Zackrisson satte då in en tackling som träffade Högström i huvudet varpå Djurgårdsbacken handlöst föll i isen och blev liggandes innan han leddes ut från banan.

Leksandskaptenen fick matchstraff för tacklingen.


– Jag blev vid medvetande i omklädningsrummet. Det är lite läskigt sådant där, men jag mår bra nu skulle jag säga, säger Marcus Högström till HockeyNews.se.


Högström kunde se upplösningen av matchen på Hovet efter att ha genomgått en första läkarundersökning på plats på Hovet. Han kunde också titta på bilder av själva tacklingen från Patrik Zackrisson.


– Jag såg det snabbt i omklädningsrummet. Men shit happens. Jag vet att ”Zacke” inte skulle göra sådana där saker med flit utan det är sådant som händer. Man går vidare, säger Högström.


Han har inga synpunkter på att det blev matchstraff.


– Det blev matchstraff och jag är mest ledsen över att inte kunna spela mer idag och troligtvis kommande dagar, säger Högström som lär missa minst en vecka efter smällen på Hovet.


Han verkar efter omständigheterna att ha klarat sig väl.


– Det är många som blir oroliga och ringer efteråt. Det är min första (hjärnskakning) så jag är glad att jag har klarat mig undan förut. Jag tycker att jag har skyddat mig bra alla gånger innan, säger han.


Leksands lagkapten Patrik Zackrisson fick duscha efter matchstraffet och satte sig på läktaren och såg återstoden av 5–4-vinsten därifrån.


– Det känns onödigt att kommentera eftersom det lär bli en anmälning. Men jag har pratat med ”Högga” och han verkar må okej så det var bra, säger Zackrisson till HockeyNews.se.


Leksandscoachen Björn Hellkvist hade ingen större lust att kommentera smällen som kostade ett matchstraff för Patrik Zackrisson.


– Jag tycker att det är en jättevälspelad och bra ishockeymatch med två lag tävlar mot varandra, säger Hellkvist undvikande.


Du vill inte kommentera själva smällen?


– Nej, men ska vi hålla på och trada om en tackling. Är det det vi ska syssla med eller berätta att det är en bra hockeymatch.


Folk undrar naturligtvis?


– Ja, då får de fråga någon annan för jag pratar hellre om matchen, säger Hellkvist.


Djurgårdstränaren Robert Ohlsson:


– Matchen är bra, det tycker jag också. Och det smäller friskt. Sedan är det klart att den tar på Marcus (Högströms) käke så det kommer säkert någonting (anmälan) imorgon. Det brukar bli så. Jag tycker ”Zacke” (Patrik Zackrisson) är en schyst spelare i ligan så jag tror inte att det finns något ont i "Zacke". Däremot tar smällen jävligt illa. Det ser vi allihop.


***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.