AVSLÖJAR: Lämnar Djurgården – klar för ny klubb

15 februari 2021

Simon Johansson har haft det svårt att ta plats på backsidan i Djurgården och har nu lånats ut till Mora resterande del av säsongen.
Nu kan HockeyNews.se avslöja att backen lämnar Sverige och flyttar utomlands till nästa säsong. 


SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey


Djurgårdsbacken Simon Johansson har haft tufft att få speltid i SHL med Djurgården och har bara spelat i snitt nio minuter och 24 sekunder per match den här säsongen.


För bara fyra dagar sedan presenterade Djurgården dessutom den OS-meriterade backen Marc-André Gragnani – vilket påverkar konkurrenssituationen ytterligare och i dag meddelade Mora IK att man kommit överens med Djurgården om att låna in Johansson och planen just nu är att han ska avsluta säsongen i Hockeyallsvenskan.


LIVE: Följ spänningen från Deadline Day


Johansson har gjort fyra poäng (1+3) på 37 SHL-matcher för Djurgården den här säsongen men nästa år kommer han att lämna klubben och Sverige för att testa på spel utomlands.


HockeyNews.se kan avslöja att det blir en flytt till Finland – högerskytten är klar för spel i Liiga-klubben Ilves inför säsongen 2021/22.


LÄS MEREn toppcenter på is, en saknas – så tänker Djurgården inför deadline


Johansson draftades av Minnesota i femterundan 2018 (148:e plats) och nu har NHL-klubben haft ett finger med i spelet inför flytten till Finland. 

Enligt uppgifter till HockeyNews.se vill ledningen i klubben se att Johansson får en positiv utveckling i en större roll än vad han haft i SHL och det väger tungt i beslutet att flytta österut.


Minnesota har fyra svenskar i laget just nu: Marcus Johansson, Victor Rask, Joel Eriksson Ek och Jonas Brodin.


***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.