HockeyNews
PLUS

Oskarshamn förstärker med rysk målvakt: ”Vi vill äga frågan själv”

(17986) Oskarshamn
Bildbyrån

Publicerad: 14 februari 2021

FacebookXWhatsApp

Oskarshamn fortsätter att förstärka laget inför slutspurten. På söndagen gjorde man klart den ryske målvakten Alexander Sudnitsin. 
– Vi vill inte hamna där vi hamnade förra säsongen gällande målvaktsfrågan, säger sportchefen Thomas Fröberg i ett pressmeddelande på klubbens hemsida. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Oskarshamn har inte legat på latsidan de senaste månaderna. Sedan tidigare har klubben värvat Max Veronneau, Lance Bouma, Andrew O’Brien och Robert Sabolic inför slutspurten av SHL-säsongen. 


På söndagen meddelade klubben även att man gjort klart med den ryske målvakten Alexander Sudnitsin. 33-åringen kommer närmast från spel i den ryska andraligan, där han spelat tolv matcher och räddat 90.8 procent av skotten den här säsongen. 


– Vi vill inte hamna där vi hamnade förra säsongen gällande målvaktsfrågan. Vi vill äga bollen själva och i Alexander får vi en målvakt som spelat på hög nivå under hela sin karriär. Under karriären har han visat en imponerande statistik och ger alltid sitt lag chansen att vinna hockeymatcher. Det är alltid viktigt att vinna hockeymatcher så klart men vi går in i en period på säsongen då varje poäng är viktig, säger sportchef Thomas Fröberg i ett pressmeddelande på 

klubbens hemsida. 


LÄS MER: SHL-klubbarnas önskelista inför deadline – så kommer klubbarna att agera


Sedan tidigare har Sudnitsin ett gediget hockey-CV med bland annat sju säsonger i KHL, där han säsong efter säsong legat över 91 i räddningsprocent. 


Kontraktet med Sudnitsin är skrivet för resterande del av säsongen. 


***

Var med och bidra till HockeyNews.se för fler nyheter, intervjuer och bevakning. Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)