Oskarshamns poängkung borta i fem matcher: "Lyckligt, men olyckligt"


25 januari 2021

Oskarshamn är inblandat i bottenstriden i SHL.

Och de närmaste veckorna får smålänningarna klara sig utan sin poängkung Nolan Zajac – som ska flyga hem till Nordamerika efter att ha blivit pappa för första gången.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Succévärvningen Nolan Zajac är poängkung i Oskarshamn. Den här säsongen har den spelskicklige backen gjort 24 poäng (8 mål, 16 assist) på 34 matcher, vilket ger honom en femteplats i backarnas poängliga i SHL.


Den närmaste tiden tvingas IKO att klara sig utan den poängstarke kanadensaren.


– Uppskattningsvis två veckor. Det är det som är planen i alla fall, säger Oskarshamns huvudcoach Martin Filander till HockeyNews.se.


28-årige Zajac har blivit pappa och ska flyga hem till Nordamerika.


– Det är hans första barn och det har varit en ganska tuff graviditet och han har inte kunnat vara på plats och hon har inte kunnat komma hit på grund av den situation som har varit. Det var viktigt för honom att komma dit och det är något vi har förväntat oss ska hända. Det är lite tur att det kommer ett brejk mitt i det där, säger Filander.


Nolan Zajac är tredje bäst bland backarna i SHL när det kommer till poänggörande i powerplay och har gjort hälften av sina mål och assist i numerära överlägen. Det blir ett tungt tapp för Oskarshamn.


– Han missar några matcher, men vi räknar med att ha honom tillbaka i träning mitt i landslagsveckan ungefär, säger Martin Filander.


Nolan Zajac har blivit pappa och ska flyga hem till Nordamerika. Oskarshamn blir utan sin poängkung i fem SHL-matcher. Foto: Bildbyrån.


Det gör att Zajac missar matcherna mot Leksand (h), Växjö (b), Färjestad (h), Färjestad (b) och Skellefteå (h).


– Det är lyckligt, men olyckligt. Det är kul att han har bilvit förälder och att allt verkar ha gått bra. Det är olyckligt i och med att vi blir av med honom på kort sikt, men vi har kallat tillbaka Emil (Wahlberg) sedan tidigare så vi har folk som spelar bra just nu. Vi ska klara det här ändå, säger Martin Filander.


LÄS MEROskarshamn värvar landslagsforward: ”Spetsan vi letat efter”


Oskarshamn fick klara sig utan skadade målvakten Tex Williamsson i 3–1-förlusten borta mot Brynäs i torsdags.


– Han var tillbaka idag och får linka igång, men han är tillbaka i alla fall. Det är bra med honom, säger Filander.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons