Trots tidiga matchstraffet – Timrå tog tre poäng

(17302) Per SVensson

Publicerad: 22 januari 2021

Inte mer än knappt sex minuter hann gå i mötet mellan Tingsryd och Timrå innan Per Svensson fick lämna matchen.
Timråbacken knätacklade Sebastian Åkesson i mittzon och fick matchstraff.
Men Timrå kunde när matchen var slut räkna in ytterligare tre poäng på kontot.

UNIBET – ligans huvudpartner

Timrå IK gästade Tingsryd i Nelson Garden Arena under fredagskvällen. Och matchen hann knappt börja innan Timråbacken Per Svensson fick kliva av.

Efter att hemmalagets Sebastian Åkesson transporterade upp pucken i mittzon och skulle dra Svensson, så tacklades han omkull och fick ledas av isen.

– Det är en tuff satsning, sa C More-kommentatorn Linus Eklund efter smällen.

Efter en diskussion mellan domarna fick Per Svensson matchstraff. I det efterföljande powerplayspelet kunde inte Tingsryd ta ledningen utan det var Timrå som senare kunde göra matchens första mål genom Erik Walli Walterholm.

För tacklingen kommer Per Svensson också att anmälas.

– Vi kommer efteråt att anmäla den (tacklingen) för knätackling också, säger huvuddomaren Hampus Springare på HockeyAllsvenskans twitter efter matchen.

Första perioden slutade också 1–0 efter att comebackande Sebastian Hartmann missat två fina lägen. Men Hartmann skulle komma att få in pucken till slut. Efter att Albin Carlsson gjort 2–0 i den andra perioden klev nämligen Hartmann fram och avslutade ett fint klapp-klappspel. Hartmann var tillbaka i kvällens match efter att ha fått en otäck smäll mot Södertälje i lagets senaste hemmamatch.

Tingsryd jagade en reducering och lyckades till slut få in en puck bakom en storspelande Adam Ohre, men närmare än så kom inte laget. Istället kunde Filip Westerlund fastställa slutresultatet till 4–1.

Det var Timrås tredje seger av tre möjliga på den fyra matcher långa roadtrip laget är på.

Tingsryds AIF – Timrå IK 1–4 (0–1, 0–1, 1–2)
Mål, TAIF:
Gustav Olhaver
Mål, TIK: Erik Walli Walterholm, Albin Carlsson, Sebastian Hartmann, Filip Westerlund

Skott: 30–27 (9–10, 14–11, 7–6)