Almtunakaptenen tog matchen till straffar – efter snöpliga självmålet

(17542) Emil Berglund

Publicerad: 22 januari 2021

Emil Berglund styrde in pucken i eget mål för 2–0 till Södertälje.
Men Almtunakaptenen såg till att revanschera sig själv och tog matchen till straffar.
Väl där var det däremot Södertälje som fick sista ordet och två poäng.

UNIBET – ligans huvudpartner

Det blev ingen rolig start på matchen mellan Almtuna och Södertälje för Emil Berglund. Vid ställningen 1–0 till SSK skickade Nick Olesen in en puck mot mål, som Berglund bara skulle ta hand om. Men istället råkade han styra in pucken i eget mål för 2–0 till Södertälje.

Men lagkaptenen skulle komma att ta revansch. Efter drygt 17 minuter in i den andra perioden reducerade han för Almtuna när han i powerplay styrde in ett skott från Filip Hasa.

Den tredje perioden blev sedan länge mållös. Almtuna lyckades få iväg nio skott under de sista 20 minuterna, och det räckte. För sent i perioden klev lagkaptenen återigen fram och ordnade fram en kvittering till Almtuna.

Det räckte för att hemmalaget skulle få med sig minst en poäng – och en poäng blev det. För övertiden blev mållös och matchen gick till straffar.

Där var det Södertäljes Hugo Gustafsson som blev stor matchhjälte efter att han hängt dit båda sina straffar på ett snarlikt sätt – medan Villiam Haag blev ensam målskytt för Almtuna. Södertälje tog alltså med sig två poäng från Uppsala.

Almtuna IS – Södertälje SK 2–3 efter straffar (0–2, 1–0, 1–0, 0–0, 0–1)
Mål, AIS: Emil Berglund 2
Mål, SSK: Ludwig Blomstrand, Nick Olesen, Hugo Gustafsson

Skott: 35–22 (9–8, 15–6, 9–4, 2–3)