HockeyNews
PLUS

Kom till Djurgården under säsongen – nu bryts samarbetet

(17380) Dominik Bokk
Bildbyrån

Publicerad: 15 januari 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Dominik Bokk anslöt till Djurgården den 16 oktober. Men redan efter tre månader och 20 matcher bryts samarbetet mellan parterna. 
Det meddelade klubben under fredagen. 
– Dominik är en skicklig spelare som tyvärr inte lyckats i vår omgivning, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett pressmeddelande. 

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

Dominik Bokk var egentligen klar för spel i den tyska ligan, men när det stod klart att det inte skulle bli något spel i Tyskland förrän tidigast i december valde Dominik Bokk att söka sig efter en ny utmaning. 

I mitten på oktober meddelade Djurgården att man plockade in den tyske forwarden på ett säsongslångt lån från Carolina i NHL. 

Men redan nu bryts alltså samarbetet. Det blev bara 20 matcher och tre poäng (2+1) för den 20-årige forwarden i Djurgårdströjan. 

– Dominik är en skicklig spelare som tyvärr inte lyckats i vår omgivning, men vi tackar honom för dessa tre månader i Djurgården och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett uttalande på klubbens hemsida .

Dominik Bokk har gjort två mål och en assist på 20 matcher i Djurgården. Nu bryts samarbetet. Foto: Bildbyrån.

Den tekniske högerskytten har inte lyckats ta en plats i Djurgården och han var inte en av de 13 forwards som fick byta om till mötet med Örebro, trots att William Eklund, Anton Hedman och Alexander Holtz är på skadelistan.

Dominik Bokk har sex månader kvar på sitt NHL-kontrakt med Carolina. Den 20-årige tysken har tidigare spelat för Växjö och Rögle i SHL.


LÄS MERBänkningar och hårdare jobb kan ta Bokk till NHL: "Inte så trevligt"

Alexander Holtz har problem med ryggen efter junior-VM och har stått över alla utom en match sedan hemkomsten från Edmonton. Holtz har varit med på Djurgårdens träningar den här veckan.

– Jag tror att han börjar närma sig. Det är dag till dag, men jag hoppas att han snart är tillbaka. Det är någon upper body, säger Djurgårdens assisterande tränare Mikael Håkanson till HockeyNews.se.

***

Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)