Reideborn hjälpte KHL-klubben till nytt rekord: "Kände mig säker"

7 januari 2021

Adam Reideborn har hjälpt Ak Bars Kazan till ett nytt klubbrekord i KHL.

Laget har nu nio raka segrar.


För första gången sedan Luciadagen den 13 december var den tidigare Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn tillbaka i målet för Ak Bars Kazan.


De senaste tre matcherna hade han fått se från reservbänken.


Med Reideborn tillbaka mellan stolparna tog Ak Bars Kazan sin nionde raka seger i KHL via 2–1 hemma mot Dynamo Moskva. Det innebär ett nytt klubbrekord för Kazanklubben.


Adam Reideborn stoppade 29 av 30 puckar varav elva i den första perioden då Dynamo vann skotten med 11-4. Trots underläge med 1–0 i början av den andra perioden hade Ak Bars bra koll på händelserna och kunde vinna med 2–1.


– Vi hade lite svårt i början av matchen och spelade inte på topp i den första perioden. Men vill höll 0–0 och började sedan spela mer aggressivt och skapade många chanser. Vi hade ett bra försvarsspel, gjorde två mål och vann, säger Reideborn sammanfattande till klubbens hemsida .


Den snart 29-årige stockholmaren har ett utgående ettårskontrakt med Ak Bars Kazan. Han fick förlängt kontrakt efter sin första säsong i KHL.Konkurrensen med 25-årige Timur Biljalov är hård och den ryske målvakten från Kazan har ett år kvar på sitt kontrakt.


Reideborn har startat 17 matcher och har en räddningsprocent på fina 93,3. Biljalov har startat 19 matcher och är ännu bättre med 93,6. Med det ligger Kazan-målvakterna trea respektive etta i målvaktsligan sett till räddningsprocenten.


LÄS MEREuropakollen: Strålande start för svenskarna i Schwenningen


Och nu var det alltså första matchen på ett par veckor för Adam Reideborn.


– Under de första minuterna kände jag mig inte så säker så jag hade tur att motståndarna inte sköt så mycket just då. Jag saknade tempo och självförtroende, men sedan lyckades jag med en bra räddning i vårt första boxplay och då fick jag tillbaka den tidigare känslan och självförtroendet återvände. Under resten av matchen kände jag mig säker precis som jag ville, säger Reideborn.


Ak Bars Kazan har en stabil ledning på åtta poäng i den östra konferensen i KHL efter 42 matcher. 


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.