Luleå undersöker möjligheten att hämta tillbaka tidigare stjärnan

29 december 2020

Luleå har två tunga avbräck på forwardssidan i minst sex veckor då både Petter Emanuelsson och Jonas Berglund ska genomgå operation.

Luleå kommer nu att undersöka möjligheten att ta in en bekanting som ersättare.SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Under onsdagen opereras Luleåforwarden Petter Emanuelsson för att komma tillrätta med de ljumskproblem som har hämmat honom under lång tid.


Och på tisdagens träning i Luleå skadades forwarden Jonas Berglund då han träffades av en puck på käken. Berglund skadades så pass illa att även han måste opereras.


LÄS MERSkadades på träning – nu tvingas Luleåforwarden till operation


Det gör att Luleå nu överväger att värva in en ersättare på forwardssidan.


– Vi ska ta en funderare. Det som kanske kan vara aktuellt är att ersätta en skadad spelare, alltså en korttidslösning. Vi kommer inte att plocka in någonting för hela säsongen. Det kommer vi inte att göra. I sådana fall blir det en sådan lösning. Jag är lite osäker om vi behöver någon eller kan köra på det vi har ett litet tag till, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Han betonar:


– Det kommer inte att bli någon stor grej för det är fem sex veckor på Berglund och sedan är han tillbaka. Vi räknar också med att Petter ska vara tillbaka innan slutspelet drar igång. Vi hoppas han kan göra någon match innan slutspelet drar igång.


Enligt uppgift till HockeyNews.se är den tidigare Luleåprofilen Johan Harju ett tänkbart namn som ersättare på ett korttidskontrakt.


Vänder Johan Harju hem till Luleå? Den 34-årige centern har varit bra i Modo i fyra matcher, men kontraktet löper ut vid nyår. Foto: Bildbyrån.


34-årige Harju har spelat center i Modo sedan Öviksklubben vid Lucia blev av med sina NHL-lån Aleksi Heponiemi och Martin Kaut.


LÄS MERTidigare SHL-profilen klar för Modo: ”En spelare med stor erfarenhet”


Johan Harju, som har en bakgrund i Luleå Hockey, har ett korttidskontrakt med Modo fram till nyår. På fyra matcher har Harju gjort ett mål och tre assist.


– Det är klart att det är en Luleåkille som vi känner väldigt väl. Visst skulle det kunna vara någon. Nu har jag ingen aning om hur det går med honom och Modo, men han finns ju annars i stan och så. Det skulle inte vara omöjligt att han skulle kunna vara en ersättare om det det fanns någon möjlighet. Men jag har ingen aning om hur hans och Modos situation ser ut, säger Ulf Engman.


Luleå får göra om i laget till onsdagens möte med Djurgården i Stockholm i och med att varken Petter Emanuelsson eller Jonas Berglund kan spela då.


Det blir mer speltid för både Fabian Lysell och Carl Mattsson.


– Han (Lysell) tycker jag är väldigt spännande att se spela. Det är kul. Och (Carl) Mattsson har inte spelat så mycket och honom behöver vi ha igång också. Sedan kommer (Radek) Muzik hem om ett tag från junior-VM, säger Ulf Engman.


***


Gillade du artikeln? Värd en kaffe – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.