HockeyNews
PLUS

Mathias Bromé redo för NHL-jakt: ”Ska verkligen lägga ner allt jag kan”

(16962) Mathias Bromé
Bildbyrån

Publicerad: 20 december 2020

FacebookXWhatsApp

Hela hösten har Mathias Bromé gått och väntat på att få ett besked.
På lördagskvällen kom beskedet – och redan under måndagsmorgonen åker forwarden över till Detroit i syfte att slå sig in i NHL. 
– Jag ska verkligen lägga ner allt jag kan för att få uppleva min dröm, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey  


Efter fjolårets succé gick Mathias Bromés dröm om att skriva på ett NHL-kontrakt i uppfyllelse när han signerade kontraktet med Detroit Red Wings den 30 april 2020. 


Sedan kom coronapandemin och sköljde över världen och hockeyn, vilket gjorde att säsongsstarten av NHL fick skjutas in i framtiden. I stället blev Bromé utlånad till Örebro för att få speltid och där har han fortsatt att göra succé under hösten. 


På lördagskvällen kom dock beskedet att det är dags att lämna för att åka över till Detroit och förbereda sig inför NHL-campen i januari. 


När HockeyNews.se når Bromé är det med blandade känslor han tar adjö. 


– Det är klart att det är känslosamt att lämna Örebro, där jag trivts väldigt bra, men samtidigt så är det detta jag sett fram emot hela tiden sedan jag skrev på kontraktet. Jag är förväntansfull och väldigt laddad på att åka över, säger han. 


Under hela hösten har han väntat på att få besked från NHL-klubben, men trots att en efter en i samma situation har lämnat SHL har Mathias Bromé inte hört något – förrän nu. 


– Det är klart att det varit speciellt. Jag har vuxit väldigt mycket mentalt över att ha kopplat bort det. Att leva i nuet och inte behöva tänka på NHL eller så har väl varit det svåraste, men där tycker jag att jag har lyckats bra. Jag är väldigt nöjd över hur jag har spelat i Örebro och kan ta med mig det när jag nu åker över, säger han. 


Hur bedömer du dina chanser att slå dig in?


– Jättesvår fråga att svara på så där. Men jag ska göra allt i min makt för att visa att jag verkligen ska ha en tröja. Jag ska verkligen lägga ner allt jag kan för att få uppleva min dröm. Det är väl det jag kan säga. 


Om du mot förmodan inte skulle ta plats. Vill du hem då eller du kan tänka dig att gnugga på?


– Nej, det har jag sagt hela tiden… att nu när jag åker över så åker jag dit för att få uppleva drömmen. Hamnar man i AHL får man gnugga på där och visa att man ska upp. Jag har inga tankar på att komma hem om det skulle uppstå. 


¨

Mathias Bromé som pappersfigur på Örebros läktare. Foto: Bildbyrån

Mathias Bromé är på väg till Arlanda under intervjun och lyfter tidigt måndag morgon. Därefter väntar julfirande i karantän. 


– När jag kommer fram får jag sitta i karantän i tio dagar, det är det som är sagt nu från första början. Jag vet inte om det hjälper att man redan haft corona och har antikroppar, men det hjälper ju inte att komma ut, det är nog inte så mycket som har öppet nu över jul ändå. Det är lite speciellt så klart, säger han. 


Vad tror du om Örebros chanser i SHL utan dig?


– Vi har haft en väldigt bra höst, bra förstadel av säsongen. Vi är väldigt nöjda. Jag tycker att vi hållit en jämn nivå i början av säsongen och hållit oss ifrån de långa förlustraderna som vi hade förra säsongen. Samtidigt är det halva säsongen kvar, men jag ser att Örebro har väldigt stora chanser att vara i toppen. 


Bromés sejour i Örebro är därmed över för den här gången. Under sina 75 matcher för klubben har han noterats för 63 poäng, varav 21 mål och 42 assist. Lördagens 6–1 förlust mot Frölunda blev forwardens sista framträdande i klubben. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)