Talangens första SHL-mål för Linköping – nu har Oskarshamn tio raka förluster

(16883) Oskarshamn

Publicerad: 15 december 2020

Linköping rivstartade mot Oskarshamn på hemmaplan.
När Daniel Ljungman gjorde 3–0 hade 7.12 spelats av första perioden, ett mål som var Ljungmans första i SHL-karriären.
Det var bara ett av sex hemmamål i 6–3-segern – som orsakades Oskarshamns tionde raka seger.

SHL presenteras av:
BAUHAUS bygger svensk ishockey

När Juniorkronorna bantade sin trupp inför JVM var LHC:s forwardslöfte Daniel Ljungman en av de som fick se sig själv lämna lägret i Sundsvall.

Det lät Ljungman däremot inte slå ned honom.

För väl på plats tillbaka i LHC såg han till att göra sitt första SHL-mål i karriären när man tog emot Oskarshamn i Saab arena.

Ljungman snodde en puck i offensiva slottet och lyckades tråckla in pucken under Joe Cannata för att göra 3–0 till hemmalaget, ett mål som gjorde att Cannata fick lämna plats för Tex Williamsson.

Innan Ljungman hittade rätt hade Jonas Junland gjort 1–0 redan efter dryga minuten och en minut innan Ljungmans mål hade Henrik Törnqvist gjort 2–0, med vad som var hans fjärde mål för säsongen och tredje mot Oskarshamn. Innan första perioden var över hade även Simon Lundmark hunnit med sitt första SHL-mål.

Oskarshamn kom att skap nerv i matchen genom tre raka powerplaymål, bland annat ett från Södertäljelånet Nick Olesen fyra minuter in i tredje perioden, men man kom inte närmare än så.

Jimmy Andersson och Jonas Junland fyllde nämligen på LHC:s målkonto innan matchen var över medan IKO gick mållösa.

Något som innebär att Oskarshamn nu har tio raka förluster.

Linköping HC–IK Oskarshamn 6–3 (4–0, 0–1, 2–2)