HockeyNews
PLUS

Josefson spelklar – och ny Ölvestad närmar sig debut i Djurgården

(16722) Jacob Josefson/Djurgården
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 8 december 2020

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Jacob Josefson är redo för comeback i Djurgården. William Eklund är tillbaka på träningen på onsdag.

Och en ny Ölvestad närmar sig SHL-debut.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Efter att ha tagit emot en sen smäll i bortamatchen mot Skellefteå den 19 november blev Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson skadad.


Djurgårdens förstecenter har missat de senaste sex SHL-matcherna, men på måndagen var han tillbaka i full träning.


– Han är helt hundra och fungerade bra på dagens träning, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson nöjt till HockeyNews.se.


LÄS MERDjurgårdskaptenens besvikelse efter sena smällen: "Blir respektlöst"


Dessutom får Djurgården tillbaka succéforwarden William Eklund, som på grund av coronasmitta, stoppats från att vara med i junior-VM i Kanada vid jul och nyår.


– William är planerad att komma och vara med på onsdag eftersom han har varit symptomfri i så många dagar nu. Han får vara med på onsdag om planen håller, säger Robert Ohlsson.


Även utan William Eklund så har Djurgården sex spelare med i Juniorkronornas bruttotrupp inför JVM eftersom Oscar Bjerselius blivit inkallad som ersättare för Frölundas Karl Henriksson.


LÄS MERTillbaka i träning – innan JVM-laget lämnar Sverige: "Siktar på onsdag"


Det har gjort att Djurgården lyft upp nya juniorer till SHL-laget den här veckan.


– Vi hade Lucas Ölvestad och Oskar Jellvik uppe och Wiktor (Nilsson). Wiktor har åkt med oss mycket på matcherna. De kommer att vara med uppe nu när vi har sex killar med på JVM och William är sjuk.


18-årige Lucas Ölvestad är son till Djurgårdsikonen Jimmie Ölvestad, som är fystränare i klubben. Lucas Ölvestad är med för att öka konkurrensen på träningen medan Tobias Björnfot, Alex Brännstam och Ludvig Hedström är med i Juniorkronorna.


Lucas Ölvestad är till skillnad från sin pappa back.


– Han är bra och explosiv och snabb. En järnkamin. Han är rejäl utan pucken och stark i man-man-spelet. En riktigt bra skridskoåkare. Jag tycker att han sticker ut i spelet utan puck, säger Robert Ohlsson och tillägger med glimten i ögat:


– Pappa var en torped med bra inbrytningar.


 Djurgården får fortsatt vänta på skadade centern Michael Haga, som blev skadad mot Växjö den 21 november och som efter det missat fem raka matcher.


– Jag räknar inte med honom den här veckan. Det blir nog chans för någon av de yngre killarna som jag pratade om. Nu blev det ingen match (mot Brynäs), men kanske på torsdag. Då kanske någon av dem är med och spelar. Vi får se hur det ser ut, men de var med och tränade idag, säger Robert Ohlsson.


Skadade Michael Haga missar även denna vecka i SHL med Djurgården. Foto: Bildbyrån.


För backen Tom Nilsson blev det snabb comeback och han var med redan i lördags borta mot Malmö och håller för spel. Istället avbröt backen Tobias Ekberg Malmömatchen efter en period.


– Nu var inte han med på isen idag och inte heller (Robin) Norell. De behöver köra lite rehab och fysträning, men tanken är att de ska spela (mot Örebro på torsdag), säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!