HockeyNews
PLUS

Frölundas JVM-aktuelle forward bröt träningen på väg mot sin comeback

(16672) Elmer Söderblom/Frölunda
Carl Sandin/Bildbyrån

Publicerad: 4 december 2020

FacebookXWhatsApp

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Frölundas JVM-aktuelle forward Elmer Söderblom klev av fredagens träning när han äntligen var tillbaka med laget efter en fotskada.

– Vi får lyssna på det medicinska teamet och se vart det tar vägen, säger Frölundacoachen Roger Rönnberg till HockeyNews.se.

Landslagen presenteras av:


IQ Fuel Makes you better, for real! 


All Out CCM Hockey 


Elmer Söderblom finns med i Juniorkronornas 34 spelare stora bruttotrupp till JVM i Kanada. Men på fredagen, bara två dagar före J20-landslagets samling i Sundsvall, tvingades Frölundaforwarden avbryta träningen i Frölundaborg.


LÄS MERBruttotruppen till JVM presenterad – så här ser den ut


Frölundacoachen Roger Rönnberg är fårodig om statusen för den 19-årige Frölundaspelaren.


– Det är givetvis tråkigt, för det var hans första lagträning. Sedan vet inte jag om det är magsjuka eller vad det är, säger Rönnberg i väntan på att få ett utlåtande från klubbens medicinska team.


Frölundas Elmer Söderblom klev av träningen under fredagen bara dagarna för JVM-samlingen i Sundsvall. Foto: Bildbyrån.


Elmer Söderblom var med i Frölundas SHL-premiär mot HV71 den 19 september, men har bara spelat sju matcher under hösten. I oktober råkade han ut för en stukning och på grund av fotskadan har han inte spelat sedan den 24 oktober.


Förra säsongen blev det tio SHL-matcher för den två meter långe Frölundaforwarden som väntar på att få göra sin första poäng i SHL.


Frölunda fick stryk av Växjö med 8–0 tidigare i veckan och har sedan tidigare även Robin Alvarez, Linus Nässén och Johan Sundström på skadelistan. Ingen av dem kan spela mot Rögle på lördagen.


***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)