Luleå räknar med att stå sig starkt i fortsättningen av säsongen


30 november 2020

Lagkaptenen Erik Gustafsson är tillbaka i Luleå till norrderbyt mot Skellefteå efter att ha missat matchen mot HV71 förra veckan.

Och nu hoppas Luleå slippa fler coronautbrott – hos samtliga SHL-lag – i ett allt tätare matchschema.


Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det är inte varje säsong som Luleå är skadefritt så här års. Men 2020 har i alla fall medfört det.


– Alla är tillgängliga. Det var synd att vi inte fick spela i lördags, för det har varit riktigt bra fart i veckan sedan vi kom hem från bortaturnén, säger vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Luleås tre matcher långa bortaturné innehåll två trepoängare mot Linköping och Färjestad och avslutades med en något snöplig 5–1-förlust mot HV71, där skotten var 33–17 i Luleås favör.


Då var inte lagkaptenen Erik Gustafsson med men till matchen på tisdagen mot rivalen Skellefteå är han tillbaka. Och Luleå har fått upp farten och skärpt noggrannheten i spelet efter det coronautbrott laget drabbades av tidigare under hösten.


– Jag tycker att det tog någon vecka efter det att vi hade haft sjukdomar och nedstängt. Det var nedstängt så att alla var borta från isen så länge. Det har tagit tid att komma tillbaka, men nu känns det som vi verkligen är på gång igen och det blev bättre och bättre under förra veckan. Och det var riktigt bra träningar sedan när vi kom hem så det var som sagt synd att vi inte fick spela i lördags och fortsätta matcha, säger Ulf Engman.


Oskarshamn tvingades skjuta upp sin match mot Luleå på grund av coronasmitta i laget. Även Rögle och Örebro har hamnat i liknande läge tidigare.


– Det börjar gälla att det inte blir för många utbrott till för det börjar bli tajt schema resten (av säsongen). Men det blir jäkligt kul för alla känns ruggigt sugna på att få börja spela mer matcher.


Luleås Nils Lundkvist har hittat storformen och har gjort tre mål och två assist de senaste fyra SHL-matcherna. Foto: Bildbyrån.


Under coronapandemin har Champions Hockey League ställts in helt och hållet och ett antal matcher har blivit framflyttade, vilket ofrivilligt har lett till ett glesare matchande de senaste veckorna.


– Det blir mindre skador när man inte matchar så tätt, konstaterar Ulf Engman.


Men i samma andetag fortsätter han:


– Det är väl stor risk att det kommer när det blir tajt i spelschemat…


Luleå har tre matcher både denna och nästa vecka och ytterligare två matcher före jul. Matchprogrammet har fyllts på.


– Alla matcher i princip har lagts före nyår och inte så mycket efter. Det är ingen större fara än. Men skulle alla lag få ett utbrott till skulle det bli kämpigt.


Luleå Hockey har inte officiellt sagt hur många av lagets spelare som har haft covid-19. Men immuniteten bör vara rätt god vid det här laget. Forwarden Linus Klasen har berättat för NSD att han har varit en av de smittade.


– Vi har inte gått ut med några siffror. Vi hoppas att det ska vara så pass många nu. I mars och april hade vi många sjuka, precis efter att säsongen stängdes. Men då fick man inte testa för då fanns det knappt provtagningen för annat än de som var i riskgrupper, så de blev inte testade, berättar Ulf Engman.


LÄS MERNils Lundkvist: ”Det har varit för mycket upp och ner”


– Sedan gjorde vi ett antikroppstest men det kändes inte så pålitligt tyckte vi. Det är rätt oklart som egentligen har haft det, men det är i alla fall rätt många.


***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons