Tambellini redo för comeback efter skadan och covid-19: ”Var inte så allvarligt för mig”


27 november 2020
Adam Tambellini har tidigare aldrig varit borta så länge från spel under sin karriär som han varit nu. Därtill drabbades både han och laget av covid-19.
Men nu är spetsforwarden äntligen redo för spel igen.
– Förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid innan jag hittar tillbaka till den nivån jag höll innan skadan, säger han till HockeyNews.se.

Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey  


Nyförvärvet från Modo, Adam Tambellini, stod för sex poäng på de inledande tre matcherna för Rögle innan han skadade sig.

Efter en sju veckors lång skadefrånvaro och ytterligare två veckor med covid-19 är han nu redo för spel igen. 


– Det är aldrig kul att inte kunna spela, men det är sånt som tillhör sporten. Alla går igenom skador under sin karriär. Det är första gången för mig jag är borta så här pass länge, det har varit väldigt tråkigt men samtidigt lärorikt, säger Adam Tambellini som mest missat två veckor på grund av skador tidigare under karriären. 


Han berättar också att det inte var under matchen mot Växjö den 1 oktober skadan egentligen skedde. 


– Jag kände det på träningen veckan före matchen och jag tog några dagar ledigt för att se om det kunde hjälpa till. Men under matchen mot Växjö, några byten innan jag lämnade isen, i samband med en tekning kände jag att allt inte stod rätt till. Det var inget speciellt i matchen utan ett problem som fanns med mig veckorna före den matchen, säger han. 


LÄS MER: Dubbla glädjebesked för Rögle – Tambellini redo för comeback


Under sin skadefrånvaro har han fått se sina lagkamrater imponera och efter 14 omgångar har Rögle spelat in 32 poäng. Med den noteringen har laget bäst poängsnitt i hela SHL. 


– Grabbarna har spelat väldigt bra, vilket tabellen också visar. Det är lättare att vara skadad när det går bra för laget. Förhoppningsvis kan jag komma tillbaka in i laget och göra skillnad snabbt, säger han.


Rögle har varit hårt drabbat av covid-19 de senaste veckorna och har fått ställa in fyra matcher. Adam Tambellini berättar att han själv varit drabbad av viruset. 


– Ja, det sög. Men jag tror att jag var en av de mer lyckligt lottade gällande symptomen, det var inte så allvarligt för mig. Men jag vet att det är några killar som det slog väldigt hårt på. För mig var det inte så illa, men jag känner med killarna som haft det tufft, säger han. 


Moritz Seider och Adam Tambellini på läktaren under en hemmamatch. Foto: Bildbyrån

Nu är laget på väg tillbaka från smittan och på tisdag hoppas laget kunna spela match igen, då HV71 väntar på hemmais. Då kommer Adam Tambellini att göra comeback. 


Frågan är bara om det blir som center eller forward. 


– Jag är inte helt säker på det. Det är en fråga för ledningen. Jag pratade med Cam och han var öppen mot mig med att de vill nyttja mig på båda positionerna och det känns bra för mig. Jag hade succé på centerpositionen, men om de behöver mig på kanten så skulle det också funka. Det är på kanten jag spelat större delen under min karriär, berättar han.


Var trivs du bäst?


– Det är en bra fråga. Det är två helt olika positioner och det är svårt att jämföra. Jag känner att jag anpassade mig till centerrollen väldigt bra så just nu är det väl det som känns bäst. Jag vet inte om de kommer hålla fast till det när jag kommer tillbaka men det får vi se snart. 


Vad säger du om den starten du fick?


– Det var en bra start för mig. Jag hade bra kemi med killarna och vårt powerplay var väldigt bra. Det var skönt att få en bra start både personligen och för lagets del. Det är aldrig kul att bli skadad när det går bra, men förhoppningsvis tar det inte alltför lång tid innan jag hittar tillbaka till den nivån jag höll innan skadan. 

***


Bra artikel? Värd en kaffe & mazarin – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons