HV:s stjärnforward hoppas göra comeback på tisdag: ”Det går framåt”


27 november 2020
JÖNKÖPING. Anton Wedin har inte spelat match för HV71 sedan den 31 oktober efter den skada han ådrog sig med Tre Kronor under Karjala Cup.
Nu närmar sig forwarden en comeback.
– I tisdag nästa vecka hoppas jag vara med, säger han till HockeyNews.se.

Annons

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey


Stjärnforwarden Anton Wedin ådrog sig en överkroppsskada i samband med den sista matchen med Tre Kronor mot Finland i Karjala Cup i november och har inte spelat match för HV71 sedan den 31 oktober då laget förlorade mot Växjö. 


Som HockeyNews.se kunde berätta tidigare i veckan närmar sig forwarden en comeback. Den senaste tiden har han funnits med på lagets träningar, men avstått matcher. Nu uttalar sig HV-forwarden kring skadan. 


– Det känns bra. Det går framåt. Det har varit en liten skada men förhoppningsvis är jag tillbaka snart, säger han. 


När gör du comeback?


– Jag hoppas om inte slutet på den här veckan så i början på nästa vecka. I tisdag nästa vecka hoppas jag vara med. 


Anton Wedin i Tre Kronor-tröjan. Foto: Bildbyrån

Under skadeperioden har Wedin följt sitt HV71 från läktaren och fått ett annat perspektiv på lagets insatser. 


– Vi känner att vi kan spela så mycket bättre, men vi har haft svårt att få till det. Det är klart att det varit tungt och frustrerande. Vi måste höja lägstanivån i matcherna, det är nyckeln för oss framöver, säger han. 


Inför säsongen vände Anton Wedin hem till SHL från Nordamerika efter en säsong borta i Chicagos organisation. Så här långt har det blivit elva poäng (6+5) på 13 matcher, men trots att poängen trillat in är han inte helt nöjd med sitt spel. 


– Det har varit lite upp och ner i början. Hela laget har haft det så egentligen. Jag tycker det känns bättre och bättre ju längre tiden går. Jag har kommit in i det bra senaste tiden, säger han. 


Har det varit en omställning för dig komma tillbaka till stor rink?


– Jag var inte där så länge så för mig har det inte varit så stor omställning. Det är mer smågrejer, att man ska tänka på vissa grejer, men inget mer än så. 


Hur tycker du att det gick för dig med Tre Kronor?


– Det var tuffa matcher och vi kom inte upp i nivå spelmässigt. Det var tre förluster och det är aldrig bra. Jag försökte kriga på för egen del och bidra med det jag är på bra till laget. Det gick väl okej stundtals. 


I och med den pågående pandemin planerar Tre Kronor för ett VM utan NHL-spelare. Således stärks chansen för flera spelare runtom i Europa. Wedin siktar på att ta plats i truppen. 


– Ja, absolut är det ett mål jag har. Om det blir ett VM med europaspelare är det självklart för mig att sikta på att ta en plats där, säger han. 


LÄS MER: Tre Kronor-ledningen planerar för ett VM helt utan NHL-spelare

***


Intressant? Värd en kokt med bröd – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Annons

Annons


Annons

Annons

Annons