Söndagens hetaste nyheter på HockeyNews.se


22 november 2020
Har du missat något under söndagen? Här är de hetaste nyheterna från dygnet. 

LHC har 17 spelare med utgående kontrakt – lönerna på väg nedåt 


Linköpings general manager Niklas Persson har 17 spelare med utgående kontrakt inför nästa säsong. För många av dem kan det innebära lönesänkningar för att vara kvar i klubben.


Efter smällen – Sundh har fått lämna sjukhuset 


Efter gårdagens obehagliga scener i Behrn Arena har Oscar Sundh fått lämna sjukhuset i Örebro. Nu räknar tränare Martin Filander med att få klara sig utan sin viktiga forward en längre tid framöver. 


Djurgårdsbacken Tobias Björnfot är på väg att spela sig till JVM 


Tobias Björnfot är utlånad från NHL-klubben Los Angeles till Djurgården. När den 19-årige backen ska tillbaka till Nordamerika tar han gärna vägen via JVM i Kanada.


Avstängning för alla tre anmälda spelare – Larsson blir borta länge 


Ingen påföljd under gårdagens match – men nu stängs Emil Larsson av för sin tackling på Oscar Sundh. Beslut har även fattats kring anmälningarna på Anders Grönlund och Emil Johansson.


Skadade kulturbäraren inför helgen: ”Det är lite upp till bevis” 


Det pågår ett omfattande generationsskifte i Mariestad där ett flertal tunga profiler och trotjänare valde att lägga av inför säsongen. Men backen Johan Frick, en av arvtagarna som fått ta över stafettpinnen som härförare, är inte orolig trots aningen svajiga resultat i seriens inledning.


Örebro bekräftar fall av Covid-19 i organisationen: "Är isolerade" 


Nästa SHL-lag med bekräftade fall av Covid-19 i organisationen är Örebro. Det bekräftar klubben på sin hemsida.


Bromé gör succé i väntan på NHL-besked: "Det var tufft mentalt" 


Mathias Bromé skrev på för Detroit och skulle ge sig iväg på sitt livs äventyr i USA. Att ställa om till fortsatt spel i SHL har inte varit enkelt.


Ytterligare anmälningar – duon riskerar avstängning 


Ytterligare två spelare anmäldes till disciplinnämnden efter gårdagens SHL-omgång, utöver Örebro's Emil Larsson


Örebro-spelaren anmäld till disciplinnämnden – för omtalade tacklingen 


Ingen påföljd under matchen, men nu är Örebro's Emil Larsson är anmäld till disciplin efter tacklingen som resulterade i att Oskarshamn's Oscar Sundh fick bäras ut på bår.


884 allsvenska matcher ihop – nu förstärker duon klubb i HockeyEttan 


De har båda stor erfarenhet av spel i HockeyAllsvenskan. Nu är backen Jonas Emmerdahl och forwarden Lucas Sandström klara för spel i HcokeyEttan.


Lundkvist med nya mål – Luleå tog andra segern på 24 timmar 


Mindre än 24 timmar efter segern mot Linköping inkasserade Luleå sin tredje raka seger. Backen Nils Lundkvist klev fram med två nya mål mot Färjestad då Luleå till slut vann med  4–1.


Väsby med superskräll – chockade Björklöven 


Den allsvenska nykomlingen Väsby stod för en riktigt superskräll under söndagen. Laget slog oväntat tillbaka topplaget Björklöven med 5–3.


Timråstjärnan om åren i USA och att ta mer plats på isen: "Ångrar absolut ingenting" 


Två år i USA gjorde att Jens Lööke växte som människa och spelare, även om det inte blev spel i powerplay eller NHL. I Timrå ser nu utvecklingskurvan ut att peka rakt uppåt för den trefaldige JVM-spelaren som tar allt större plats på isen.
– Det känns som att jag fått bättre självförtroende och jag vill ha pucken mer så jag försöker vara mer delaktig i spelet och det är något jag känner själv har blivit mycket bättre i år, säger Lööke till HockeyNews.se.


Allsvenska juniorkollen: Flera juniorer utan matchning på grund av covid-19 


Elva juniorer har varit i farten den senaste veckan, samtidigt som flera fått se matchandet utebli på grund av covid-19. Här går HockeyNews.se:s reporter Alexander Nilsson igenom juniorernas insatser den senaste veckan.