HockeyNews
PLUS

Spaningar från Björklöven–Timrå: "Starka besked från förstakedjan"

(19496) Jeremy Boyce
Bildbyrån

Publicerad: 9 maj 2021

FacebookXWhatsApp

UMEÅ. Timrå vann final nummer tre mot Björklöven med 6–3 när finalserien återupptogs efter covidpausen.
Här är de spaningar HockeyNews.se:s Alexander Nilsson gjorde under matchens gång.

HockeyAllsvenskan presenteras av:
UNIBET - ligans huvudpartner

Det var rostigt
Nog märktes det att det var ett tag sedan de här lagen spelade match. Timrå inledde med att dra på sig två utvisningar efter att man slarvat med pucken i uppspelen och det var ett antal passningar som i vanliga fall sitter på bladen som inte gjorde det hos hemmalaget också.

Förstakedjan ledde laget
Timrå hade precis avslutat ett numerärt överläge där man skapat flera chanser utan att göra mål, när Jonathan Dahlén pricksköt in 3–1. Efteråt såg det ut som att det var en rejäl lättnad som spred sig hos Timrås förstakedja. Dahlén fyllde sedan på med 5–3 och Jens Lööke gjorde 1–1 i första perioden. Starka besked från den kedja som ska leda Timrås offensiv.


Det har Löven inte råd med
Björklöven hade redan Daniel Rahimi och Alexander Hellström avstängda, Nikolai Belov otillgänglig och Alexander Deilert kom inte heller han till spel i final nummer tre. Och när då Adam Plant, kanske lagets bäste back, stegade raka vägen ut i omklädningsrummet efter en duell där han landade olyckligt höll nog många andan. Björklöven har inte råd med fler avbräck på backsidan.

Slåss fortfarande med effektiviteten
Timrå har under stora delar av slutspelet brottats med bristande effektivitet, och såg ut att gå mot en till sådan match ikväll. Medelpadingarna skapade massvis med högklassiga lägen men hade svårt att överlista Kevin Poulin. I slutändan kom ändå utdelningen och man kunde vinna, men punkteringen borde kommit tidigare.

Vilka återhämtar sig bäst?
Det blir nu intressant att se hur de två lagen reagerar imorgon. Det har hänt både en och två gånger att lag som drabbats av covid kommit ut bra i comebacken, men sedan visat rejäla tecken på att man varit sjuka. I en matchserie där det är planerat för eventuellt fem matcher på sex dagar kan det bli rejält utslagsgivande.

IF Björklöven–Timrå IK 3–6 (1–2, 1–1, 1–3)
Mål, IFB: Francis Perron, Fredrik Andersson, JT Brown
Mål, TIK: Jonathan Dahlén 2, Jens Lööke, Jeremy Boyce, Jacob Blomqvist, Morten Madsen
Skott: 24–42 (5–12, 5–19, 13–11)

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)