Utmaningen – vinna tre raka matcher: "Vi vet att vi har kapacitet"


9 maj 2021

ÄNGELHOLM. I morgon kan Växjö avgöra finalserien och säkra klubbens tredje SM-guld.

Rögle står inför en tuff utmaning och måste vinna tre raka matcher.

– Vi har en extremt bra kemi och är det någon grupp som ska klara av det så är det denna. Vi vet att vi har kapacitet, säger Röglebacken Niklas Hansson.

Växjö har vunnit två av fyra finaler på övertid och har skaffat sig ett 3–1-läge inför den femte finalen på hemmaplan sent i morgon kväll.

Det är upplagt för guldfest i Vida Arena.

– Revanschlust är det första jag känner. Vi hade många bra stunder i matchen i går igen och jag tycker vi har gjort bra prestationer i den här serien, säger Rögles back Niklas Hansson.

– Vi har gjort mycket bra saker men det finns mer att plocka ut. Få in några skitmål och bygga på det, lite medstuds och en skön känsla på det sättet. Det är det sista lilla som saknas, fortsätter han.

Hur förändras känslan nu när ännu en förlust betyder att säsongen är slut?

– Desperation. Men det gäller att vara kylig också och inte gå bort sig för att vara desperat utan spel metodiskt och spela på sättet vi gör. Vi vet att det är ett vinnande sätt och gör vi det och trycker dit våra chanser så har vi goda chanser i morgon, säger Hansson.

LÄS MER: Nobbar Skellefteå – stannar utomlands

Växjö vann både den första och den andra finalmatchen på hemmaplan i Vida Arena och Rögle behöver bryta den trenden i finalserien för att skjuta liv i säsongen.

Hansson blev målskytt i går. Foto: Bildbyrån

– Vi gjorde många perioder bra där, nån period som inte var så bra också men vi har börjat matcherna bra där uppe och första 20 minuterna kommer vi lägga fokus på och verkligen sätta tonen direkt, säger Hansson.

Den 26-årige högerskytten gör sin andra säsong i klubben efter att han återvänt från Nordamerika.

Mellan 2017 och 2019 gjorde han 34 poäng (8+26) på 141 matcher i AHL och sedan återkomsten i SHL har Hansson tagit ytterligare kliv i sin utveckling och även fått debutera i Tre Kronor.

I mars kom det ut uppgifter i Schweiz om att Zug visat intresse för svensken och kort därefter kunde Expressen berätta att övergången är klar.

Om Rögle inte lyckas skjuta liv i säsongen i morgon talar mycket för att det blir Hanssons sista match i Rögle för den här gången.

– Jag har inte lagt energi vid det alls. Spekulationer sker alltid den här tiden på året och det är inte bara om mig utan många andra. Vi är på en extremt rolig resa här nu med Rögle och där lägger jag hela mitt fokus, säger Hansson.