(1350) Väsby Linus Ryttar
Peter Skaugvold/Bildbyrån

Publicerad: 20 november 2020

Väsby IK klev ut på isen i Karlskoga med endast två trepoängare i bagaget.
Då klev målvakten Linus Ryttar fram och höll nollan – vilket ledde laget till seger.

UNIBET – ligans huvudpartner

Väsby hade släppt in 60 mål på 15 matcher, vilket är flest i ligan. Men i matchen mot BIK Karlskoga på bortaplan såg de till att inte försämra den statistiken.

Linus Ryttar motade sex skott i den första perioden, medan laget sköt sju skott framåt, utan framgång. Men i den andra perioden skulle målskyttet lossna.

Gabriel Österberg var det som gav gästerna ledningen drygt fyra minuter in i mittenakten. Ledningen utökades sju minuter senare när Johannes Nilsson läckert styrde in pucken bakom Tim Juel, som var hjälplös.

Laget har tidigare tappat ledningar, men under fredagen såg de till att så inte blev fallet. Ryttar fortsatte att spela stabilt och motade alla 26 skott han fick emot sig.

Det var också Johannes Nilsson som satte spiken i kistan när han hängde dit 3–0 med minuten kvar av matchen.

Vinsten innebär att Väsby kliver upp på samma poäng som nästjumbon Kristianstad, däremot med två matcher fler spelade.

BIK Karlskoga – Väsby IK HK 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)