Björklövenkeepern debuterade – och vann på straffar

(15814) Björklöven
Nils Jakobsson/Bildbyrån

Publicerad: 20 november 2020

Connor Ingram gjorde sin första match för Björklöven efter att han lånats in från Nashville Predators organisation i början av november.
Och när laget såg till att vända sent i matchen, klev han fram på straffar och ordnade två poäng till Löven.

UNIBET – ligans huvudpartner

I början av november plockade Björklöven in AHL-målvakten Connor Ingram, från Nashville Predators organisation, efter att deras förstemålvakt Kevin Poulin fått en fraktur i handleden.

Och mot Västervik så debuterade Ingram, som har fått vänta på sin första start, då Löven inte spelat match på tolv dagar.

Under de dagarna hann Västervik med att spela fyra matcher och det märktes i början av matchen. Det var hemmalaget som kom ut hårdast och icke ringrostiga och skapade tryck mot Björklöven.

Det var också de som tog ledningen i matchen, när Gerry Fitzgerald hängde upp pucken i första krysset. Ett mål som Ingram nog ville ha tillbaka. Men målvakten spelade upp sig och gjorde flera fina räddningar, bland annat när Joakim Hagelin kom fri.

Björklöven kom också dem in i matchen. Pontus Andreasson kunde kvittera med knappt fem minuter kvar av den första perioden, när han lyften in en backhand efter en rörig situation framför mål.

Men, efter en tät och tuff andraperiod fick Ingram se pucken förbi sig återigen. Det var än en gång Fitzgerald som låg bakom det, när han skickade in en puck framför mål som tog på Viktor Liljegrens skridsko och in.

Däremot så var det bortalaget som tog tag i taktpinnen direkt i den tredje perioden. Alex Hutchings fick efter dryga minuten pucken i slottet och kunde prickskjuta in 2–2. Björklöven fick energi av målet och tryckte på, men hade svårt att få in pucken bakom en storspelande Daniel Marmenlind i Västervikskassen.

Västervik skulle återta ledningen när Michael Kapla skickade in pucken från blå i powerplay och såg ut att gå mot vinst. Men med en minut kvar klev Carl Grundström fram och tråcklade dit 3–3-målet, vilket gav förlängning och sedermera straffar.

Där klev Ingram fram och räddade alla straffar han fick emot sig, samtidigt som Oskar Steen satte den avgörande. Björklöven rodde alltså hem två poäng och behöll sin andraplats i tabellen.

Västerviks IK – IF Björklöven 3–4 efter straffar (1–1, 1–0, 1–2, 0–0, 0–1)