HockeyNews
PLUS

HV71 väntar på besked från NHL om lånet av toppduon: "Vet ingenting"

(16356) Linus Sandin och Lias Andersson
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 16 november 2020

FacebookXWhatsApp

Coronadrabbade HV71 har NHL-lånen Lias Andersson och Linus Sandin.

Men frågan är hur länge toppspelarna blir kvar i Jönköpingsklubben.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Sedan en dryg vecka tillbaka har HV71 fått in covid-19 i klubben. I SHL-laget har tolv spelare smittats och på måndagen blev det klart att matchen mot Malmö på torsdag blir uppskjuten.


HV har därmed fått fyra SHL-matcher uppskjutna tills vidare och nästa match i farozonen är bortamötet med Färjestad på lördag. Frågan är om HV71 kan spela matchen.


– Det blir nånting som vi får utvärdera. Vi får inte ha några bakslag egentligen på den resa vi är ute på just nu. Vi har en förhoppning om det, men vi tål inte speciellt många bakslag när vi ska skrapa ihop ett lag med tanke på att juniorlaget har varit nedsläckt. Därifrån kan vi inte lyfta nånting eftersom de har varit nedsläckta ännu längre än vad vi har varit, säger HV71:s sportchef Johan Hult till HockeyNews.se.


HV71 har lånat in NHL-forwarden Lias Andersson, som var lagkapten i Tre Kronor under Karjalaturneringen, men när det gäller hans medverkan i HV framöver vet klubben väldigt lite.


LÄS MERLias Andersson om framtiden i HV71 och kaptensrollen i Tre Kronor


När Lias Andersson tillhörde New York Rangers var överenskommelsen att han skulle stanna hela säsongen i HV71. Men den 7 oktober blev han trejdad till Los Angeles Kings som nu äger hans rättigheter i NHL.


Lias Andersson är utlånad från NHL-klubben Los Angeles till HV71. Men hur länge? Foto: Bildbyrån.


Så nu är frågan om LA Kings når samma uppgörelse med HV71 och Lias Andersson, som NY Rangers hade.


– Vi har inte hört någonting egentligen. Helt nada. Vi vet ingenting i dagsläget faktiskt. Än så länge kör Lias på, säger Johan Hult.


Lias Andersson har gjort två mål och fyra assist på åtta matcher för HV71 i höst.


HV har även lånat in forwarden Linus Sandin från Philadelphia och där är tanken att han ska flyga över till USA för att vara med på Flyers NHL-camp.


– Vi har inte hört någonting från Philadelphia heller när det gäller Sandin. Jag gissar väl att det är ganska stort frågetecken där borta när de ska dra igång och går och väntar och trampar och försöker få något svar, säger Johan Hult.


Linus Sandin har producerat två mål och fyra assist på tolv matcher i SHL.


HV71 försöker nu att få igång sitt lag efter sjukdomssmällen.


– Det börjar väl ljusna något. Det är alltid kul när det börjar bli lite spring i omklädningsrum. Då vet man att det i alla fall är någon där och nånting på gång, säger sportchefen Johan Hult.


– Vi har försökt träna i lite mindre grupper och komma igång lite grann. Samtidigt har vi ett par spelare som börjar trilla tillbaka, men där handlar de första dagarna om att vi måste känna var de är nånstans. Medic team testar dem i cykeltester. Det är besvärligt.


***


Riktigt bra? Värd en hamburgare – för en månads läsning? Swisha till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)