HockeyNews
PLUS

Rögles plan efter att Smith lämnat: ”Ingen brådska”

(16436) Chris Abbott/Ben Smith
Bildbyrån

Publicerad: 20 november 2020

FacebookXWhatsApp

På tisdag i nästa vecka går Ben Smiths kontrakt med Rögle ut, men i och med inställda matcher på grund av covid-19 lämnade amerikanen Ängelholm redan under fredagen.
I nuläget kommer klubben inte att ersätta honom. 

– Vi har utrymme i budgeten sedan starten av säsongen för att kunna addera en center, men vi har ingen brådska med ersätta honom, säger sportchefen Chris Abbott till HockeyNews.se

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey

Redan i tisdags kunde HockeyNews.se berätta att inlånade Ben Smith såg ut att ha gjort sin sista match för Rögle. 


På fredagen bekräftade Rögle på sin hemsida att centern lämnar klubben och återvänder till tyska Adler Mannheim. Amerikanen stod för fyra poäng under sina tio matcher i klubben. 


– Det har varit fantastiskt att ha honom här. Vi visste att han skulle komma in och bidra med erfarenhet och det gjorde han. Han passade in väl hos oss och fyllde tomrummet efter Adam Tambellini, men precis som vi visste från början så skulle han tillbaka till Mannheim, säger sportchefen Chris Abbott när HockeyNews.se når honom. 


Har ni gjort ett försök att behålla honom?


– Ända från början har vi haft en dialog med Mannheim om olika möjligheter, om den tyska ligan skulle starta eller inte. Planen från början var ju att DEL skulle återupptas och det gör den nu i mitten av december. Därför återvänder han nu dit som planerat. 


Kommer ni att ersätta honom?


– Vi har möjligheten att göra det om vi vill. Vi har utrymme i budgeten sedan starten av säsongen för att kunna addera en center, men vi har ingen brådska med ersätta honom. Vi har förhoppningsvis ett antal spelare på väg tillbaka efter så väl skador som covid-19 så läget ser positivt ut. 


LÄS MER: Smith ser ut att ha gjort sin sista match i Rögle: ”Vår plan är att ha honom hos oss”


Adam Tambellini väntas återgå till full träning i början av nästa vecka, men än är det för tidigt att sätta ett datum för en comeback. 


Rögle skulle egentligen ha spelat tre matcher den här veckan, men samtliga matcher blev inställda sedan klubben i början av veckan gick ut med att de har konstaterad covid-19 smitta i laget. 


I stället pausade klubben sin verksamhet tillfälligt. Enligt sportchefen är planen att återgå till träning så fort som möjligt. 


– Vi har följt protokollet från ligan och har hanterat situationen väldigt professionellt. Vi har använt oss av testerna vi har fått och när flera stycken testade positivt var det enda rätta att stänga ner verksamheten för att få ordning på situationen. Förhoppningsvis kan vi vara tillbaka i träning nästa vecka så att vi är förberedda inför matcherna som väntar, säger han. 


Hur många fall rör det sig om?


– Det är ingenting vi kommer diskutera utåt. 

***

Gillade du artikeln? Värd en kaffe - för en månads läsning? Swisha valfritt belopp till 123 529 7163.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)